1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Obama'ya protesto

Antalya'da iki farklı görüşe mensup grup, aynı yerde farklı zamanda ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretini protesto etti.

Antalya'nın Kazım Özalp Caddesi bugün iki farklı görüşe mensup grupları ağırladı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretini protesto eden gruplar 'Obama Gelme' diye sloganlar attı.

İlk olarak kapalı yolda her zaman türban özgürlüğü için toplanan Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP), bu sefer Obama'yı protesto etti. Şarkılar söyleyen grup, Obama'nın ziyareti sonrası Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılının belirleneceğini iddia etti. ADAP grubu adına açıklama yapan Alpaslan Arslan, "Üzerimizde oyunlar oynanmak istenmektedir. Türkiye'de yeşermeye başlayan İslam'i uyanışı baltalamak adına, manüpile etmek adına, makas değiştirmek adına yapılan bir ziyarettir" dedi.

Çok sayıda çocuk göstericinin olduğu ADAP eylemi sona erdi. Bu sefer alana "68'den bugüne isyan sürüyor" pankartıyla, 'Gençlik Muhalefeti' geldi. Az sayıdan oluşan grup, Obama'nın başta Orta Doğu'da yeniden alevlenecek savaş için Türkiye'den asker talep edeceğini iddia etti. 'Katil ABD Ortadoğu'dan defol', 'Şehre katil geliyor' sloganları atan grup daha sonra sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 18:24:55
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 08:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?