21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Obezite seminerleri devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm dünyayı tehdit eden bir hastalık konumuna gelen “obezite” hakkında, vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü ve Antalya Kent Konseyi, tarafından, Kent Konseyi toplantı salonunda ‘Obezite” konulu bir seminer düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Sarı, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Meltem Akdemir ve Diyetisyen Naciye Ürgüden’in konuşmacı olarak katıldığı semineri sivil toplum örgütlerinden ve toplum merkezlerinden 100’ü aşkın bayan katılımcı izledi.

Seminer öncesi açıklama yapan Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, günümüzde her kesimi tehdit eden bu hastalığın yaygınlaşmasının önüne geçmek, bu konuda toplumu bilgilendirmek, sağlıklı ve formda yaşam süren nesiller yetişmek amacıyla eğitim programlarını belli aralıklarla düzenlediklerini açıkladı. Konuşmacılar, obezite, obeziteden korunmanın yolları ve sağlıklı beslenme konularında açıklayıcı bilgiler verdi.

Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan in-shape isimli AB Projesi kapsamında yapılan seminerde, katılımcıların beden kitle endeksleri de hesaplandı. Ayrıca kan şekeri, total kolesterol ve trigleserid tahlilleri de yapıldı. Yapılan tahlil sonuçları Dr. Zeynep Toktaş tarafından değerlendirildi. Seminerde Kent Konseyi Genel Sekreteri Semanur Kurt da hazır bulundu.

 

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:07:38
Güncelleme :21 Nisan 2008 Pazartesi 13:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?