22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Obua sanatçısı orkestra yönetiyor

OBUA SANATÇISI ORKESTRA YÖNETİYOR

Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde yurt içi ve yurt dışında çeşitli orkestralarda obua sanatçısı olarak görev yapan Taner Demir, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın 22 Ocak tarihinde sergileyeceği Genç Kuşak Şefleri programında sahne alıyor.

Programda Beethoven’in Coriolan üvertürünü seslendirecek olan Taner Demir, eserde Coriolanus adlı Romalı komutanın ülkesi Roma’ya ihanet ederek topladığı askerlerle Roma üzerine yürümesi , Roma kapısına dayandığında da eşi ve annesinin ısrarları karşısında vazgeçişinin anlatıldığını belirtti.

Konserde ayrıca Antalya Devlet Opera ve Balesi kontrabas sanatçısı Koray Karaca F.Tüzün’ün Esintiler eserinin 1 ve 3’üncü bölümlerini yönetecek. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’na eşlik edecek diğer Genç Kuşak Şefleri ve eserler ise şöyle:

Ulaş Kurugüllü (G. Verdi- La Forza del Destino Uvertürü), Erim Ardal (L. Van Beethoven- Egmont Uvertürü), Nesrin Bayramoğulları (C. M. von Weber- Oberon Uvertürü)

Konser Antalya Kültür Merkezi’nde(AKM), saat 20.00’da gerçekleştirilecek.

TANER DEMİR KİMDİR

1974 yılında Almanya’nın Nürnberg kentinde doğan sanatçı 1984 yılında müzik öğretmeni Nuriye Seçkin ile piyano çalışmalarına başlamış, 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Obua Bölümü’nü kazanmıştır.Burada Şakir Yolaç ile obua derslerine başlamış ve obua repertuvarının seçkin eserlerini seslendirmiştir. Orkestra soloları üzerinde çalışmalar yapan Demir, bir çok oda müziği ve orkestra konserlerinin yanı sıra solist olarak Mozart do majör obua Konçertosu ve Marcello Obua Konçertosu’nu seslendirmiştir. Üniversitenin lisans bölümünü, sınıf atlayarak 1994 yılında bitirmiştir. Aynı sene Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın sanatçı kadrosuna obua sanatçısı olarak dahil olmuştur. 1997-2000 yılları arasında hem Ankara Devlet Opera ve Balesi’ndeki obua sanatçısı görevini sürdürmüş hem de Danimarka ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde çeşitli orkestralarda çalmıştır. 2001 yılında İsmail Sezen ve Mahir Cetiz ile kompozisyon çalışmalarına başlayan Demir, ilk orkestra şefliği derslerini 2001-2002 yılları arasında Prof. Dr. Rengim Gökmen ve Orhan Şallıel’den almıştır. Halen Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda obua sanatçısı olarak görev yapan Demir, orkestra şefliği çalışmalarına ve konserlerine devam etmektedir.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 13:37:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?