22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ÖDP'den kuru ekmekli protesto

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) tarafından organize edilen bir eylemde Antalya Kışlahan Meydanı'nda toplanan 50 kişilik bir grup kuru ekmek yiyerek zamları protesto etti.

Antalya Kışlahan Meydanı bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Son günlerde gıda ürünlerine yapılan zamları protesto için toplanan yaklaşık 50 kişi, yol ortasına kurdukları sofrada ekmeklerini suya bandırarak yedi. Mutfaktaki yangının her geçen gün arttığına dikkat çeken ÖDP'liler "Ne kendimizi ne çocuklarımızı yeterli ve sağlıklı besleyebiliyoruz. Bir ay boyunca durmadan çalışmamıza rağmen ayın sonunu getiremiyoruz" dediler.

Yoldan geçen vatandaşların ilginç bakışları arasında kaşıkla su içip kuru ekmek yiyen ÖDP'liler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Hayatımız giderek daha da zorlaşıyor. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Çocuklarımıza harçlık veremiyoruz. Halk borç batağına sürüklendi. Borçlarımıza her gün yeni borçlar ekleyerek ayakta durabiliyoruz. Mutfaklarımızda artık un, bulgur, pirinç, fasülye daha az giriyor. Soframızdaki ekmek her gün biraz daha küçülüyor. Kuru ekmeğe muhtaç duruma düşürüldük."

Yaklaşık yarım saat süren eylem sonrası dağılan ÖDP'liler 8 Haziran tarihinde Antalya'da düzenleyecekleri yürüyüşle zam protestolarını sürdüreceklerini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 13:44:12
Güncelleme :26 Mayıs 2008 Pazartesi 13:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?