22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Odun ve kömür kantarları denetlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ölçüler Ayar Memurluğu ekipleri, kantar ve terazi denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son olarak odun ve kömür satış yapan işyerlerini denetleyerek ölçü aletlerini kontrol etti. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Ölçüler ve Ayar Memurluğu ekipleri kantar denetimlerini sürdürdü. Kış sezonunun gelmesiyle satışlarında artış olan oduncu ve kömürcülerin kantarları denetlendi. Ölçü ayar memurları, işyerlerinde kantar ve tartıların arızalı olup olmadığını test ederek, beyannamelerini ve damgalarını kontrol etti. Yapılan denetimlerde bazı işyerlerinin tartılarının arızalı olduğu tespit edilirken bazı işyerlerinde ise damgasız ve beyannamesi alınmayan kantar kullanıldığı belirlendi. Bozuk kantarlar mühürlenirken eksik tartanlar hakkında tutanak tutularak, yasal işlem başlatıldı. 

Ekipler, ayrıca işyerlerinin ruhsat, çevre ve görüntü kirliliği ile fiyat tarifelerinin de kontrollerini yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Yetkilileri, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Özellikle odun ve kömür satış yapan işyerlerinde hatalı terazi kullanılarak hatalı kazanç elde edilmesine fırsat vermemek için denetimlerimizi sıkılaştırdık. Bu konuda şikayeti olan vatandaşlarımızın 249 50 84 numaralı telefonları aramalarını istiyoruz.”dedi. Yetkililer, 2006 yılı içerisinde, toplam 311 iş yerinin denetlendiğini, kantarlar ve terazilerinde sorun olan 252 kişi hakkında cezai işlem yapıldığını açıkladı

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 11:34:41
Güncelleme :11 Kasım 2006 Cumartesi 11:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?