1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öger gurbetçileri eleştirdi

Antalya'da bir toplantıya katılan Öger Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, birçok Avrupa ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmasında, bu ülkelerde 'köy hayatı'nı devam ettiren Türklerin etkili olduğunu ileri sürdü.


Öger Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Antalya Divan Talya Otel'de Lions kulüplerinin toplantısına katıldı. Burada yaptığı açıklamada, AB üyesi ülkelerin pek çoğunun Türkiye'nin üyeliğini desteklediğini ancak karşı çıkanların da bulunduğunu belirten Öger, AB'de Türkiye karşılığı bulunmadığını ifade ederek, sorunlu ülkelerin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Fransa, Danimarka, Hollanda ve Avusturya olduğunu söyledi. Bu ülkelerin karşı çıkmasını Türklerin geleneklerinden kopmamasına bağlayan Öger, "Anadolu'nun kırsal kesiminden giden bu insanlar, 1960'lardaki köy hayatını üçüncü kuşakta da devam ettirmek istiyor. Sorun bu" dedi.

"OYLAMA YAPILSA TÜRKİYE ROMANYA'DAN FAZLA OY ALIR"
AB üyeliği için kırsal kökenli, göç almamış Avrupa ülkelerinde bir oylama yapılsa Türkiye'nin Romanya'dan daha fazla oy alacağını belirten Öger, "İsveç, İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya, Baltık ülkeleri, Slovakya, Çek Cumhuriyeti çoğunlukla Türkiye'yi Avrupa'nın içinde görmek istiyor. Tek bir Avrupa yok. Türkiye'nin üyeliğini isteyenlerin ağırlığı fazla" şeklinde konuştu.


Konuşmasında, "Avrupa Birliği'ne onurumuzla girelim" diyenleri de eleştiren Vural Öger, "Biz girelim ama onurumuzla girelim, diyorlar. O zaman sen imtiyazlı ortaklık istiyorsun. Sen 'alacarte' Avrupa istiyorsun. İçeride 27 insan mönü yiyor. Sen, 'Bunu yemem' diyorsun, kebap istiyorsun. O zaman sen gidip öbür masada oturur, kebabını yersin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?