1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Oğlu iyileşti, kızı kadavra bekliyor

OĞUL İYİLEŞTİ KIZ KADAVRA BEKLİYOR

Antalya'da, karaciğer hastası altı yaşındaki çocuk nakil olarak hayata dönerken bu sefer 9 yaşındaki ablasının karaciğer hastası olduğu belirlendi.

Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Esinyurt köyünde yaşayan Öner ailesinin altı yaşındaki çocukları Özgür Öner doğuştan karaciğer yetmezliği çekmeye başladı. Altı yıldır tedavi gören ve yaşaması için karaciğer nakli gereken Özgür için kadavra çıktı. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla hayata yeniden 'merhaba' diyen Özgür yaşıtlarıyla birlikte okula başlamanın heyecanını yaşadı.

ABLA DA KARACİĞER HASTASI ÇIKTI

Altı yıldır oğullarının hastalığıyla uğraşan Öner ailesinin mutluluğu kısa sürdü. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki kızları Özge`nin de karaciğer hastası olduğu belirlendi. İkinci bir şok yaşayan Öner ailesi Antalya'ya taşınarak kızlarının nakil olarak hayata döneceği günü beklemeye başladı.

Köylerinde çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Hakan Öner, "Tarlada çalışırken Özgür için karaciğer bulunamayacak diye düşünüyordum. Aynı günün akşamı organ bulunduğu haberi gelince dünyalar benim oldu. Kızımın da karaciğer hastası olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadım. Umarım kızım da en yakın zamanda nakil olarak sağlığına kavuşur" dedi.

Kardeşinin hastalığından çok korktuğunu belirten Özge, şunları söyledi: "Özgür`ün iyileşmesi için hep dua ettim. Şimdi ben hasta oldum. Maalesef korktuğum başıma geldi. Tek duam bir an önce ameliyat olmak ve iyileşmek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 10:15:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 13:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?