7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Oğlum saftır, kandırıldı!

Antalya'da, Aziz Pavlus Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast yapmaya hazırlanırken yakalanan M.T.'nin babası Hasan Tabuk, oğlunun saf olduğunu ve birileri tarafından kandırılabileceğini söyledi.

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'ndeki Aziz Pavlus Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaptığı iddia edilen asker kaçağı M.T., polisin istihbarat çalışmasıyla yakalandı. Alanya'da ekim ayında 5 otomobilin kundaklanması olayının şüphelisi 25 yaşlarındaki M.T., polisin takibi sonucu Antalya Kaleiçi'nde bulunan Aziz Pavlus (İncil) Kilisesi'nin Rahibi 30 yaşındaki Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaparken yakalandı.

M.T.'nin Alanya'da oturan ve emlakçılık yapan babası Hasan Tabuk, oğlunun terörist olaylarla bir ilgisi olmadığını söyleyerek şöyle konuştu: "Benim oğlum bundan 2 yıl önce araba kazası geçirdi. Bir araba ona çarptı. Kazanın ardından ekli dengesi yarı yarıya bozuldu. Askere gitmeden önce çürük almak istedi ancak biz vatansever bir aile olduğumuz için buna izin vermedik. Adana'da havacı olarak askerliğini yaparken Ekim ayında izine geldi. Daha sonrada askere gitmemiş."

İzinli olduğu süre içinde Alanya'da kundaklama olaylarına karışan ve kameralar tarafından tespit edilen oğlunu bir daha görmediğini söyleyen Hasan Tabuk, "O zaman çok sinirlendim ve onu evlatlıktan reddetmeyi düşündüm. Kendisine çok kızdım. Ancak kundaklama olaylarında onu kimin azmettirdiğini öğrendim ve savcılığa bildirdim" diye konuştu.

Oğlunun rahip suikastiyle bir alakasının olamayacağını ileri süren Hasan Tabuk, "Benim oğlum çok saf. Milletin lafına hemen gider. Vurdulu, kırdılı biridir" ifadelerini kullandı.

Oğlunun daha önceden de kavga ve bıçaklama olaylarından sabıkası olduğunu belirten Hasan Tabuk, sözlerini şöyle tamamladı: "Buradan sizin aracılığınızla kendisine çağrıda bulunuyorum. Aklını başına alsın. Biz vatanını milletini seven bir aileyiz. Eğer bu işleri bırakırsa babası olarak arkasında bulunurum. Aksi taktirde benim böyle bir oğlum yok."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 12:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?