21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Oğlunu yeniden hayata döndürdü

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yaşayan Yasemin Öz, 14 yaşındayken şofbenden sızan gazdan zehirlenerek felç olan ve doktorların yaşayamaz dediği Tufan Yılmaz’ı (31) yeniden hayata döndürdü.

Oğlunun tedavisi için 500 bin YTL harcadığını anlatan Öz, "Oğlum şimdi ellerini kullanabiliyor, ayakta durabiliyor. O yürüyene kadar mücadelem sürecek" dedi.

ZİHİNSEL ve bedensel engelli oğlunu yeniden hayata döndürebilmek için gece-gündüz çalıştığını söyleyen 3 çocuk annesi Yasemin Öz (58), "Şofbenden sızan gaz, hayatımızı alt üst etti" dedi.

Oğlunun sağlığına kavuşması için yaklaşık 500 bin YTL harcadığını belirten Öz, "Tufan’ın ellerini kullanmasını, nesneleri yeniden tanımasını ve konuşmasını sağlamaya çalıştım. Zamanla boyu uzayan ve kilo alan Tufan’ı sırtında taşımak zorunda kalan 2 kardeşi birer kez, babası ise üç kez fıtık ameliyatı oldu. Şimdi rehabilitasyon merkezine onunla birlikte gelip, eğitmenleriyle beraber saatlerce okuyup yazma öğretiyoruz. El işi yaptırıp, ipe boncuk dizdiriyoruz" diye konuştu. Anne Öz, beyin fonksiyonları günden güne gelişen oğlunun, yürüdüğünü görene kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Yürümek istiyorum

Amatör olarak futbol oynayan ve THY İstanbul Futbol Takımı’nın lisanslı futbolcusu olmaya hazırlanırken zehirlenerek tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Tufan Yılmaz ise, "Futbolcu olmayı çok istiyordum ama olmadı. Annem, babam ve kardeşlerim beni yeniden hayata döndürdü. Bir an önce iyileşmek ve artık yürümek istiyorum. Keşke eski günleri geri getirebilsem" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 08:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?