21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öğrenci ve velilere 'başarı' konferansı

Özel Antalya Toros İlköğretim Okulu Başarı Konferansları çerçevesinde öğrenci ve velilerine “Başarı ve Motivasyon Semineri” düzenledi.

Gündüz öğrencilere, akşam 20:30’da velilere sunulan konferans Eğitimci-Yazar Ziya BARAN tarafından sunulmuştur.

Büyük bir veli katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasında Okul Müdürü Murat ÇELEN “Öğrencilerimizin ders başarıları ve hayattaki başarılarını en üst düzeye çıkartmak hepimizin arzusudur. Çocuklarımız yetenekleri doğrultusunda en iyi eğitimi alsın istiyoruz. Çağdaş dünya da eğitimden bunu bekliyor. Bizim de bütün çabamız buna dönüktür. Değerli anne-babalar; çocuklarımızın başarılarını nasıl arttırabiliriz, onların bu zorlu yarışında nasıl yanlarında olabiliriz, bizim sorumluluklarımız nelerdir, kaygı ve stresle baş etmelerine nasıl yardımcı olabiliriz, konuları hepimizi ilgilendirmektedir.” diyerek konuşmacı Ziya BARAN’ı takdim etmiştir.

Ziya BARAN, esprili üslubu, yıllara yayılan deneyimi ile “Başarı önce beyinde başlar. Hedef belirlemek çok önemlidir. Tüm başarılı insanların ortak özellikleri hedefe kilitlenmelerinde yatmaktadır. Hepimiz zorluklarla karşılaştığımız zaman beynimizi daha etkin kullanmaktayız. Pozitif olmalıyız. Gülmek, gülümsemek başarı için çok önemli, beyin daha aktif hale gelmektedir. Beden duruşumuz, dinlediğimiz müzik başarımızı etkiler. Televizyonun bizi esir almasına müsaade etmemeliyiz.” Dedi. Araştırmalara dayalı verileri konu ile bağlantılı şekilde takdim eden konuşmacı, iki saat boyunca başarı ve motivasyon konusunu Toros velileri ile paylaştı.

Veliler müstesna bir akşam geçirdiklerini, milli maç olmasına rağmen katılmaktan mutlu olduklarını ifade etmişlerdir.Veliler “Başarı ve motivasyon konusunda anne-babaya düşen sorumluluklar” konusunda bilgi almaktan mutlu olduklarını söylemişlerdir. Gelecek hafta yine önemli bir konferansın olacağını duymaları onların mutluluğunu arttırmış, faaliyetlerinden dolayı Toros Koleji’ni tebrik etmişlerdir
Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 16:01:42
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 16:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?