1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğrenci yurtlarına iyi not!

Antalya'nın Korkuteli ilçe merkezi ile belde ve köylerdeki yatılı ve pansiyonlu okulların yurtları denetlendi.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu başkanlığındaki heyet, denetim sırasında özel yurtların personel ve mali durumları, öğrenci dosyaları, yemekhane, yatakhane, istirahat alanları ve etüt bölümleri inceledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, denetim sonucu görülen eksiklerin tutanak altına alındığını belirterek, "Eksikleri okul yönetimlerine bildirdik. Bir sonraki denetimlerimizde aynı durumlarla karşılaşmamamız gerekir. İlçede yatılı okulların yurtları genel olarak iyi" şeklinde konuştu.

Yurtların her eğitim-öğretim yılında birinci ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez denetlendiğini ifade eden Uğurlu, şunları söyledi:

"Pansiyonlar ve yurtlar konusunda okul yönetimlerine çok iş düşüyor. Özellikle gıda maddelerinde hassas davranılması gerekiyor.Buralarda 12-16 yaşları arası yüzlerce öğrencimiz barınıyor. Onların rahat ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. İlçe genelinde yatılı okullarımızın başarısı çok iyi durumda."
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?