22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğrenciler, temsilcilerini seçti

Antalya’da yapılan öğrenci temsilciliği seçimini Serik İMKB Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencilerinden Serik Öğrenci Meclisi Başkanı Tansu Atören kazandı.

Öğrencilere demokrasi kültürünün aşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle kurulmaya başlanan Öğrenci Meclisleri çerçevesinde Antalya Öğrenci Meclisi Başkanlığı’nı Tansu Atören 16 oyla kazandı. 11 adayın katıldığı seçimde 71 oy geçerli sayılırken, Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nden Nihan Abidin 14 oy alarak 2. oldu.
Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, İMKB Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Osman Şükrü Böce ile birlikte ziyaret eden Tansu Atören, verdikleri destekten dolayı şube müdürleri Erol Şahin ve Hüseyin Karataş’a teşekkür etti. Hedefinin Türkiye Öğrenci Meclisi’nde başkan olmak olduğunu söyleyen Atören eğitimde fırsat eşitliği değil eşitsizliği olduğunu ifade ederek, bunu ortadan kaldırılması için yaşanan sorunları araştırmaya şimdiden başladığını kaydetti.

Merkezlerde bazı problemlerin görünmediğini ya da çok hafif hissedildiğini, belde ve köylerdeki durumun ise eğitim olanakları ve kalitesi açısından iyi olmadığını dile getiren Atören, kendi okulundan örnek vererek, "Bizim okulumuzda kadrolu olarak sadece 1 müdür ve 1 resim öğretmeni var. Diğer öğretmenlerimizin tamamı sözleşmeli. İdari personel de yok" dedi.
Ankara’da 23 Nisan’da toplanacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi toplantısında yaşanan bu sorunları büyük açık yüreklilikle anlatacağını dile getiren Atören, "AB’ye girmek için büyük bir çaba sarf ettiğimiz bugünlerde, eğitim sistemimizin de AB standartlarında ve kalitesinde olması gerekir" diye konuştu.

Amacının Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı olmak olduğunu ifade eden Tansu Atören, Antalya yıllardır ÖSS’de Türkiye birinciliğini kimseye kaptırmıyor. Bu birinciliğin ödülü olması gerekir. Biz de bu bilinç ve hedefle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Serik Milli Eğitim Şube Müdürleri’nden Erol Karataş ise, öğrencileri olan Tansu Atören’in elde ettiği bu başarının kendilerine büyük gurur verdiğini dile getirerek, aynı başarıyı Ankara’daki toplantıda da tekrarlaması istediğini kaydetti. IMKB Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Osman Şükrü Böce de Tansu’nun ailesinden almış olduğu terbiye sayesinde bugünlere geldiğini, kendisinin okulun en başarılı öğrencilerinden biri olduğunu vurgulayarak, Antalya Öğrenci Meclisi Başkanı olarak Antalya’yı Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti.

Antalya
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?