21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öğrenciler gönüllü polis olacak

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni bir uygulamayla gönüllü öğretmen, öğrenci velileri ve 11 yaşını doldurmuş öğrenciler, alacakları 1 aylık kursun ardından okul önlerinde bulunan Yaya Geçidi görevlisi olacak. 

Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda verilen ilk derse 6 okuldan toplam 30 öğrenci seminere katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, "Trafik bir kültürdür ve bunu aşılamak bizim görevimiz. Amacımız siz öğrenci ve trafikte araç kullanan herkese bu kültürü aşılamak. Alınan önlemlere öğrencilerimiz ve gönüllü velilerimizde eklenince bu başarı kaçınılmaz olacaktır" dedi. 

Bir ay boyunca her perşembe ve cuma günleri Emniyet Müdürlüğü'nde saat 14.00'te verilecek kursta başarılı olan öğrenci, öğretmen ve velileri, Okul Yaya Geçidi Görevlisi kartı alabilecekler. Öğrenciler bu kartla görev yaptıkları sırada sürücüleri ikaz edip trafiği yönlendirebilecek ve plakalarını yazdıkları trafiği tehlikeye sokan araçları polise bildirecekler. Plakaları tespit edilen sürücülerin ise cezaları adreslerine postalanacak. Gönüllü okul geçidi görevlisi olmak isteyen öğrenciler ve öğretmenler okul müdüriyetine başvurarak gerekli bilgileri alırken, vatandaşlar ise Emniyet Müdürlüğüne şahsen başvuru yapabilecekler.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 19:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?