22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğrenciler Raylı Sistem Merkezi’nde

ÖĞRENCİLER RAYLI SİSTEM MERKEZİ’NDE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem Merkezi’ni ziyaret eden Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri, yetkililerden sistem hakkında bilgi aldı.

Öğretmenleri eşliğinde depolama alanına tramvay ile gelen öğrenciler Raylı Sistem Teknikeri Canan Kösem eşliğinde merkezi gezerek, atölye binası, depolama alanı ve GPS kontrol merkezlerini yerinde inceledi. Daha sonra eğitim salonuna çıkan öğrenciler, Türkiye’de raylı sistemin kuruluşu, Antalya Hafif Raylı Sistemi’nin genel özellikleri ve tramvayda uyulması gereken kuralları içeren bir sinevizyon izlediler.

Eğitim sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Raylı Sistem Teknikeri Canan Kösem, öğrencilere uyarılarda bulundu. Raylı sistem hattı geçen alanlarda uçurtma uçurtulmaması konusunda çocukları uyaran Kösem, “Tramvay hattı içinde asla bisiklet sürmeyin. Cep telefonu ile konuşarak ya da kulağınızda müzik çalar ile karşıdan karşıya geçmeyin” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ANONS

Öğrenciler GPS odasından hatta yolculuk yapan tüm vatmanlara telsiz anonsu ile iyi yolculuklar diledi. Vatmanlar da öğrencilere teşekkür anonsu ile cevap verdi. Hafif Raylı Sistem Merkezi okul inceleme gezilerinin öncelikle bölgeye yakın okulların ziyaretleri ile devam edeceği bildirildi.

ÖĞRENCİLER RAYLI SİSTEM MERKEZİ’NDE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:20:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?