22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğrencilerden rekor denemesi

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 bin 23 öğrenciden oluşan koro ile 'Dünyanın en büyük çocuk korosu' unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye'nin dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda Antalya'da çeşitli okullarda öğretim gören 2 bin 23 çocuk 23 Nisan'da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hazırlanıyor. Antalya Atatürk Stadyum'da devam eden hazırlıklarda öğrenciler öğretmenlerinin eşliğinde çeşitli çocuk şarkılarını seslendiriyor.

KIRMIZI BEYAZ FORMA GİYECEKLER

Rekor denemesinde 2 bin 23 çocuk, 23 Nisan'da 'Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar', '23 Nisan Kutlu Olsun', 'Bugün 23 Nisan Neşe Doluyor İnsan', 'Orada Bir Köy Var Uzakta', 'Sev Kardeşim' ve 'Hayat Bayram Olsa' şarkılarını seslendirecek ve ellerinde Türk bayrakları ile kendileri için hazırlanan kırmızı beyaz formaları giyecek.

ÇOCUKLAR KARDEŞTİR MESAJI

Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özer Bedir, 23 Nisan'da dünyaya ilköğretim okulu, anaokulu ve engelli öğrencilerle birlikte 'Çocuklar Kardeştir' mesajı vermek istediklerini ifade etti. 23 Nisan'da 2 bin 23 çocuğun seslendireceği şarkılarla tüm dünyaya ulaşmayı amaçladıklarını belirten Bedir, "İlk provamızı burada yapıyoruz. Bu çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Gençlerimiz herşeyden önemli. Tüm dünyaya bunları ulaştırabilmek için Guinness'e müracaat ettik. Onlardan da haber geldi. Bunu program

içerisine aldılar. Biz burada kamera görüntülerini ve medyada çıkan haberleri onlara göndereceğiz. Onlarda bunları inceledikten sonra karar verecek" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 16:15:02
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?