21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öğrencilerden 'tarımsal pazarlama' sitesi

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu Tarımsal Pazarlama Bölümü’nde okuyan 3 bayan öğrenci, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek www.tarimsalpazarlama.com adıyla bir internet sitesi kurdu.

Yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanan site, şu ana kadar üniversiteler bünyesinde yapılmış tek tarımsal pazarlama sitesi konumunda.

Hummalı bir çalışma sonrası faaliyete geçirilen sitede, yurtiçi ve yurt dışı tarımsal pazarlama yapılması planlanıyor. Tarım ürünlerinin pazarlanmasındaki zorlukların kaldırılmasını hedefleyen site, firmalara ücretsiz hizmet sunuyor. Site sayesinde üreticiler, ürünlerini kaydederek kendilerine pazar imkanı bulabilecek.

Tülin Akın, Pınar Günaydın ve Semra Bayraktar isimli 3 öğrenci tarafından faaliyete geçirilen site, çok yakında İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca olarak hizmete girecek. Sitenin proje koordinatörü Tülin Akın, tarım ürünlerine pazar yaratılmadığını ve değerine uygun satılmadığını belirtirken, üreticilerin hazırladıkları siteden fiyatları öğrenip, ellerindeki ürünleri pazarlama imkanı bulacaklarını belirtti. Tarım Bakanı Sami Güçlü’nün bir televizyon konuşmasında "Tarımda en büyük sorun pazarlamadır" sözünün kendilerine ilham verdiğini belirten Akın, "Tarım sektörünün bu projeye destek vermesini bekliyorum" dedi. Türkiye genelinde tüm tarım fuarlarına katılarak bilgi aldıklarını belirten Akın, bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydederek, tarımsal pazarlama üzerine kurulan sitenin tarımla uğraşan herkese hitap ettiğini belirtti. Akın, siteyi uluslararası alanda tarımla uğraşanların ürün alma ve satma hizmetini gerçekleştirebilmeleri için kurduklarını söyledi. Akın, "Ülkemizde internet kullanıcıların sayısı 3 yılda 9 kata yakın artarken, dünya ortalamasındaki artışın 1.4 kat olduğu görülmektedir. Bu gelişmeye rağmen nüfusumuzun ancak yaklaşık yüzde 7’sinin internet kullanıcısı haline geldiğini göz önüne alırsak, özellikle nüfusun yüzde 40-50 gibi önemli bir kesiminin tarım alanında istihdam eden ülkemizde, bu alanda almamız gereken daha çok mesafenin olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu site tarım sektörüne çok önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Sitenin 40 günlük bir zaman içinde 2 bine yakın kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten Akın, sitede gübre, zirai ilaç, sulama, tohum, fide, fidan, sebze ve meyve, seracılık, kültür mantarı, hububat, Zeytincilik kesme çiçek, fındık, fıstık, makine ekipman, hasat, tarımsal ve bilimsel danışmanlık, yem sanayi, nakliye, ambalajlama, depolama, hayvancılık, organik tarım, konserve, patates ve soğan konularında yararlı linkler yer aldığını söyledi.

antalya
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:01:32
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 14:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?