16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Öğrencilere ‘çevre’ eğitimi

ÖĞRENCİLERE ‘ÇEVRE’ EĞİTİMİ

Korkuteli Belediyesi öğrencilere ‘Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplanması Yönetimi’ ile ilgili çevrecilik eğitimi veriyor.

Korkuteli Arif Cebeci İlköğretim Okulu, Alaaddin İlköğretim Okulu, Yaşar-Sadi Tekin İlköğretim Okulu ve Osman Önal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda gerçekleştirilen ‘Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplanması Yönetimi’ ile ilgili eğitimin önemine değinen Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, “İlçemizin temiz yaşanılabilir bir hale gelmesi için atıkların toplanması önemlidir” dedi. Okullarda öğrencilere çevre ile ilgili bilgiler veren Başkan Gökçe, “Sizler bu atıkların ev ve okullarda kaynağında ayrıştırarak toplanmasında öncülük edeceksiniz. En büyük hedef kitlemiz siz çocuklarsınız. Bu konuda anne ve babalarınıza örnek olacaksınız. Kesilen bir ağacın büyümesi veya kuruyan su kaynağının geri dönüşü uzun yılar alıyor. Yaşanabilir bir çevre için değerlerimizi korumalıyız” şeklinde konuştu.

BELEDİYE ÖNCÜLÜK YAPIYOR

Katı Atık Ayrıştırma Tesisi kurulması için önemli bir adım atıldığına işaret eden Başkan Hasan Gökce, “Yaşanabilir bir çevre oluşmasında sıkıntı yaşıyoruz. Bunun için Korkuteli Belediyesi öncülüğünde önemli bir adım attık. Çevre belediyeler ve İl Özel İdaresi ile birlikte Katı Atık Ayrıştırma Tesisi kurulması için kolları sıvadık. Böyle bir çalışmyı Antalya’da ilk olarak biz gerçekleştiriyoruz. Hiç önemsemediğimiz mukavva kutu, kağıt, plastik ile cam şişeleri ekonomiye tekrar kazandıracağız” dedi.

ÖĞRENCİLERE ‘ÇEVRE’ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 17:07:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?