1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğrencilere otobüste coplu dayak

ALANYA İşletme Fakültesi Turizm Meslek Yüksekokulu'nda okuyan 6 öğrenci, bindikleri halk otobüsünün tartıştıkları şoförü 32 yaşındaki R.S. ve arkadaşları tarafından, kilitli tutuldukları otobüste copla dövüldüklerini öne sürerek şikayetçi oldu.

Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Alanya İşletme Fakültesi Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gökhan Mert (21), Sercan Aydemir (21), Seray Gülertekin (21), Hamdullah Akyüz (22), Volkan Genç (22) ve Osman Avcı (24), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Temsilciliği’ne gelmek üzere Tosmur Kavşağı’ndan 07 N 6664 plakalı 10 sefer numaralı halk otobüsüne bindi.

Otobüs şoförü R.S, öğrencilerden paso göstermelerini istedi. Öğrencilerden Sercan Aydemir dikey geçiş yaparak okula yeni geldiği için pasosunun çıkarılmadığını belirterek paso gösteremedi. İddiaya göre, otobüs şoförü R.S. ile 6 öğrenci arasında tartışma çıktı. Küfürlü tartışma sonrası öğrencilerden Sercan Aydemir arkadaşının parasını verdi ve 6 öğrenci otobüsün arka tarafına doğru ilerledi. Otobüs şoförü R.S., 2 arkadaşını telefonla arayarak Cumhuriyet Mahallesi’nde otobüse binmelerini istedi. Cumhuriyet Mahallesi’nde otobüse ellerinde cop olan 2 kişi bindi ve şoför R.S., otobüsün otomatik kapılarını kilitledi. Şoför R.S. ile 2 arkadaşı kendilerine saldırarak tartakladı. Bir süre sonra tekrar direksiyona geçen R.S. otobüsü çarşı merkezine kadar getirdi.

Otobüsten inen öğrenciler ÇYDD Alanya Temsilciliği’ne gelerek durumu Alanya Temsilcisi Semra Karadağ’a anlattı. Öğrenciler, daha sonra Cumhuriyet Polis Merkezi’ne giderek otobüs şoföründen şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Şoför R.S gözaltına alındı. Öğrenciler, hastaneden birer gün ‘iş göremez' raporu aldı.

‘TURİZM KENTİNDE KARA LEKE’
Kendisi ve arkadaşları adına açıklama yapan Gökhan Mert, “Biz buraya turizmi öğrenmeye geldik. Alanya turizmin başkenti olacak diyorlar, bu şekilde zor gibi. Yetkililerden bu konuda gerekenleri yapmalarını istiyorum çünkü bu bir turizm kenti için kara lekedir” dedi.

‘SALDIRIYI KINIYORUM’
ÇYDD Alanya Temsilcisi Semra Karadağ da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Karadağ şunları söyledi: “Alanyamız turizmin başkenti ama bazı kendini bilmezler yüzünden lekeleniyor, elim ayağım titriyor böyle bir şey olamaz, burası dağ başı mı, sonuna kadar hakkımızı arayacağız.”

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 10:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?