7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öğrencilere ücretsiz sağlık taraması

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde faaliyet gösteren Erfa Polikliniği, Alaaddin İlköğretim Okulu öğrencilerini genel sağlık taramasından geçirdi.
Okul Aile Birliği Başkanlığı'nın girişimleri sonrası yapılan sağlık taramasında, okulda okuyan 140 öğrenci muayeneden geçirildi. Erfa Polikliniği'nde Dr. Fatma Bucaklıoğlu'nun yaptığı tarama sonunda öğrencilerin yüzde 80'inin ağız ve diş sağlığına dikkat etmediğinin ortaya çıktığı bildirdi. 

İlköğretim öğrencilerinin tamamının sağlık taramasından geçirildiğini söyleyen Okul Müdürü Hasan Karatopak, sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu tür sağlık taramalarının önemli olduğunu vurguladı. Sağlık taramasını gerçekleştiren Dr. Fatma Bucaklıoğlu, toplan 140 öğrencinin taramadan geçirileceğini, yapılan sağlık taramasıyla öğrencilerin doğumdan bugüne kadar olan sağlık sorunlarının da kayıt altına alınmış olacağını ifade etti. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu tür sağlık taramalarının önemli olduğunu vurgulayan Bucaklıoğlı, bunun sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu kaydetti. 

Sağlık taraması sırasında öğrencilerle de sohbet eden Bucaklıoğlu, öğrencilerden sağlıkla ilgili sıkıntılarını doktorlara mutlaka söylemelerini istedi. Bucaklıoğlu şunları söyledi: “Bu konuda Okul Aile Birliği'nin girişimleri ile öğrencileri genel sağlık taramasından geçirdik. Öğrencilerimizin sağlığı ve refahı için gece gündüz çalışıyoruz. Bu gibi hizmetleri sürdürürken vatandaşımızın bilinçlenmesi konusunda paneller düzenliyoruz. Hastalıkların erken teşhis edilmesinin çok önemli olduğu bilinci ile periyodik olarak sağlık taramaları gerçekleştirip insan hayatına verdiğimiz önemi ortaya koyuyoruz” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?