7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öğrencilerin okul yolu uzadı

Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesi Toslak köyünde iki mahalleyi birbirine bağlayan Deliçay deresi üzerinde bulunan dar köprü genişletmek amacıyla geçen hafta yıkılınca köprüyü kullanan yüzlerce öğrenci mağdur oldu. Öğrenciler, derse yetişmek için 25 kişilik otobüslere 100 kişi binerek tıka basa yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bir kilometrelik okul yolu 7 kilometreye çıkan öğrenciler, köprünün yerinde herhangi bir çalışma yapılmamasını protesto ederek okul önünde "Köprümüzü isteriz" diye eylem yaptı.

Köprünün yıkılmasının ardından mağdur olan Karadağ ve Kızılca mahalle halkının en büyük korkusu ise çocuklarını okula götürüp getiren otobüsün dar yollarda kaza yapma ihtimali. Veliler okul yolunun 7 kilometreye çıktığı ve yolun toprak ve yağmurların ardından kayganlaştığını söyleyerek, "Yol çok tehlikeli, otobüs patika yollardan geçiyor. Birçok yerinde uçurum var. 25 kişilik otobüste 100 öğrenci okula gidiyor. Yetkililer kısa sürede buna bir dur demeli. Çocuklarımızın hayatı tehlike altında" dediler.

Toslak Sabir Erkin İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ali Uysal da, "Mevsimsiz ve zamansız bir çalışmaydı. Hem vatandaş hem de öğrenciler mağdur oldu. Öğrenciler tehlikeli bir yolculuğun ardından okula gelip eve dönüyor. Bu köprünün yıkılması için kim onay verdi niçin şimdi başladılar kimse gelip köydeki insanlara anlatmadı" diyerek duruma tepki gösterdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?