1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğretmenden örnek hareket

MAAŞININ YARISI İLE ÖRNEK SINIF YAPTI

Antalya'nın gecekondu mahallesinde bulunan Baraj İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Sadık Çetin, 3 yıl boyunca kendi cebinden 15 bin TL harcayarak paralı okulları aratmayan bir sınıf yaptı.

Akıllı tahtalı, akvaryumlu örnek sınıfta öğrenim gören öğrenciler de aldıkları başarılar ile öğretmenlerini gururlandırdı.

Çoban bir ailenin çocuğu olarak Antalya'nın Manavgat ilçesinde doğan 34 yaşındaki Sadık Çetin, küçük yaşlarda yokluklar içerisinde okuyarak sınıf öğretmeni oldu. Küçük yaşlardan itibaren 'Bir gün öğretmen olacağım ve öğrencilerimi iyi şartlar altında yetiştireceğim" diye kendine söz veren 12 yıllık öğretmen Sadık Çetin, ilk atandığı bölge olan Erzincan'ın Tekmen ilçesi, Gökoğlu köyünde terör sebebiyle kapatılan ilköğretim okulunda görev yapmaya başladı. Hiçbir öğretmenin o dönem gitmediği köye giderek,

kapısına kilit vurulan okulu açan Çetin, burada 4 yıl görev yaptıktan sonra Antalya'nın Alanya ilçesi ve ardından merkeze bağlı Baraj İlköğretim Okulu'nda görev yapmaya başladı. Çetin, öğrencilerini her gittiği yerde iyi şartlar altında eğitim vermeyi amaçladı.

Türkiye'ye örnek sınıf kurmayı hayal eden Çetin, kendi cebinden 15 bin TL ve hayırseverlerin yardımı ile yaklaşık 20 bin TL harcayarak teknolojiyle donatılmış bir sınıf yaptı. Laminat parke olan sınıfta özel sıralar bulunuyor. Doğa köşesinde 350 litrelik akvaryumun bulunduğu sınıfta dersler akıllı tahta ile işleniyor. Işığı geçiren özel perdeler ile kaplı sınıfta ayrıca öğrencilerle öğretmen arasında daha iyi iletişim kurulması amacıyla yaka mikrofon sistemi bulunuyor. 130 kitaptan oluşan kütüphanenin

bulunduğu sınıfta öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için kırtasiye malzemeleri de bulunurken ayrıca lazer ve renkli fotokopi, güvenlik kamerası, sıcak ve soğuk su sistemi yer alıyor.

Kendine söz verdiği hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen öğretmen Sadık Çetin, öğrencilerinin de Antalya çapında girdiği sınavlarda derece yaptıklarını söyledi. Öğrencilerinin başarılarının her geçen gün arttığını söyleyen Çetin, "Amacım öğrencileri teknoloji ile iç içe yetiştirerek teknolojiyi amacının dışında kullanmalarını engellemek. Bana yardımda bulunan okul müdürüme ve hayırseverlere de çok teşekkür ediyorum" dedi.

MAAŞININ YARISI İLE ÖRNEK SINIF YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:27:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kaya IP: 78.167.85.xxx Tarih : 24.11.2009 23:17:01

işte aşk diye buna derim ben eli öpülesice hoca