22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öğretmenler müze gezdi

Antalya Kent Müzesi Proje Hazırlık Merkezi tarafından Antalya Arkeoloji Müzesi ile birlikte öğretmenlere yönelik müze gezisi düzenledi.

Müzelerin eğitimdeki yerine dikkat çekmek amacıyla yapılan ve 22 öğretmenin katıldığı geziye Antalya Arkeoloji Müzesi adına Ünal Demirer eşlik etti.

Arkeolog Ünal Demirer, Müzelerin okulun öğrenme yaşantılarının zenginleşmesine katkıda bulunan ideal mekanlar olduğunu belirterek, “Müzelerin ideal bir öğretim yeri olmasının temel nedeni, kültürle ilgili her tür nesneyi barındırmalarıdır. Okulda öğrenilenler daha çok kuramsal boyutta kalmakta ve yaşamla bağlantısı kurulamamaktadır. Müzeler, sosyal ve fen bilimleri derslerinin somut örneklerini veya bağlantı kurulabilecek nesnelerini içerirler. Okulda öğrenilenler müzedeki nesnelerle bağlantılı olarak uygulanır, kuramsal bilgiler dokunulabilir canlı ve kalıcı kılınır. Diğer bir nedeni, müzelerde nesnelerle yapılan drama, hikaye anlatma, sanat çalışmaları vb. etkinlerle ile öğrencinin aktif hale getirilmesi ve kendi yaşantıları ile bağlantı kurulmasıdır. Öğrenciler, kendilerine aktif olma fırsatı verildiğinde canlanırlar ve yaşantıları ile bağlantı kurulduğunda konuya daha ilgi ile yaklaşırlar. Böylece müze, nesneleri, yaratıcı düşünceyi harekete geçirerek, öğrencinin belleğinde kalıcı olmasını sağlar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?