7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öğretmenlerden kan kampanyası

Manavgat Özel Akdeniz Başarı Koleji ile Antalya Kızılay Kan Merkezi, Kızılay Haftası çerçevesinde kan bağışı kampanyası başlattı.

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Manavgat Özel Akdeniz Başarı Koleji'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Başarı Koleji ile Kızılay Kan Merkezi tarafından ortaklaşa kan kampanyası başlatıldı. Öğretmen ve öğrenci velilerinin katıldığı kampanyanın ilk 5 saatlik kısmında 40 ünite kan toplandı.

Türkiye'de milyonlarca kişinin hayatını kan bağışına borçlu olduğunu söyleyen Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Fevzi Akbulut, Kızılay Haftası'nda örnek bir kampanya düzenleyen Başarı Koleji yetkililerine teşekkür etti. Akbulut, şunları söyledi: "Kan bağışı konusunda Manavgat halkı diğer yörelere göre bir adım önde gidiyor. Burada halkımıza teşekkür ederim. Bizim halkımız biraz hassastır, yardım severdir, Başarı Koleji öğretmenlerimiz kan bağışına çok büyük bir ilgi gösterdiler, kan bağışında bulundular. Burada gösterilen ilginin her yerde gösterilmesini bekliyoruz. Çünkü kana ihtiyaç duyan çok sayıda insanımız var. Kan vermenin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Bu en büyük insanlık görevidir, hepimizin asil görevidir. Tek kaynağı insan olduğu, alternatifi olmadığı için hepimizin kan verme durumu vardır. Bunun için vatandaşlarımız kan bağışından kesinlikle korkmasınlar, çekinmesinler. Bugün sen kan vereceksin ki, yarın ihtiyacın olduğunda başkası da sana kan verecek."

Manavgat'ın Kan bağışı konusunda sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin bir çok ilinden bile önde olduğunu belirten Kızılay Manavgat Şube Başkanı Ömer Şahin de, "Manavgat'ta bugüne kadar Kültürevi önünde bir çok kez kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik. Bu kampanyalarda Manavgat halkının kan bağışına ne kadar önem verdiğini toplanan kan miktarında gördük. Ben gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Manavgatlı hemşehrilerimize Kızılay adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Kızılay ile Diyanet işleri işbirliği içerisinde Manavgat'taki din görevlilerimiz kan bağışında bulundular. Başarı Kolejinden böyle bir teklif gelince ziyadesiyle mutlu oldum. Bugün burada güzel bir organizasyona imza atılıyor. Başarı Koleji yetkilileri başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Başarı Koleji Müdürü Ümit Yapar, düzenlenen bu etkinlikle iki amaç belirlediklerini bunlardan bir tanesinin Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulunarak "Bir ünite kan bir hayat kurtarır" düşüncesine sahip çıkmak, diğerinin ise okul öğrencilerinin kan bağışı konusunda bilinçlenmesini sağlamak olduğunu belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 17:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?