1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Okçuların madalya mücadalesi başlıyor

Okçuluk Dünya Kupası yarışmalarının 3'üncü ayağı 49 ülkenin katılımı ile Antalya'da başlıyor. Yarışmada 49 ülkeden 325 sporcu madalya için mücadele edecek.

Antalya'da bulunan Yüzüncü Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenecek Okçuluk Dünya Kupası yarışmaları 3'üncü ayağına 49 ülkeden 325 sporcu katılacak. Daha önce Dominik Cumhuriyeti ve Hırvatistan'da gerçekleştirilen şampiyonanın 3'üncü ayağında elemelerin ardından final karşılaşmaları ise 06-07 Haziran tarihlerinde Konyaaltı Plajı'nda gerçekleştirilecek.

Daha önceki yıllarda erkekler, bayanlar ve takım yarışmaları şeklinde gerçekleştirilen şampiyonada ilk kez karışık yarışmaları da yapılacak. Makaralı bay ve bayanlar ile klasik bay ve bayanlar kategorilerinde yarışacak olan sporcular son antrenmanlarını yaptılar.

Yarışmada Türk Milli Takımı 14 sporcu ile mücadele edecek. Tüm kategorilerde tam takım halinde mücadele edeceklerini söyleyen Milli Takım Antrenörü Cumhur Yavaş, "Yarışmaya katılım oldukça yüksek. Final grubuna katılmayı hedefliyoruz" dedi.

Yarışmada milli takımı temsil edecek sporculardan Göktuğ Erkin ve Şahin Karacan ise, "Zor bir turnuva olacağını biliyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Kendimizi Kore'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası öncesi burada son defa deneyeceğiz. Hedefimiz kendi evimizde madalya kazanmak. Dünya'da madalya alabilecek kapasitede kendini kanıtlamış bir takımız" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 14:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?