7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Okul kantinleri aralıksız denetleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, okul kantinlerini denetimini aralıksız sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bir doktor ve Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü'nden bir gıda mühendisi, okul kantinlerini denetliyor. Geçen hafta 13 okulun kantini kontrol edildi. Kantinlerde, sağlıklı ürün kullanılıp kullanılmadığı ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı.
Antalya merkezi ve çevresindeki okullarda denetim yapan ekipler, kantinlerde tek tek ürünleri kontrol etti. Sağlık karneleri, iş önlüğü, ecza dolabı, yangın söndürme tüpü, bone, galoş ve eldiven eksikliği kantinlerde görülen aksaklıklar olarak dikkat çekti. Kantin işletmecileri, Tarım Bakanlığı onaylı kapları kullanmaları gerektiği konusunda uyarıldı. Genel temizlik konusunda eksikleri olan kantin işletmecilerine de ihtar verildi. Kurallara uyan kantin işletmecilerine de teşekkür edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Yetkilileri, çocuk sağlığını yakından ilgilendiren kantin denetimlerinin süreceğini belirtti. Kantinlerle ilgili eksikliklerin ilgili kurumlara yazılı olarak iletileceğini belirten yetkililer, kantinlerle ilgili şikayetlerin ilk kademe belediyesi veya büyükşehir belediyesine bildirilmesini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 10:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yağmur sarı IP: 85.107.160.xxx Tarih : 15.12.2007 21:56:25

ben bir veli olarak okul kantinlerinin sık sık denetlenmesini istiyorum kola cips ve asitli içeceklerin yasaklanmasını rica ediyorum patetes kızartması ve benzeri gibi gıdaların yapılmamasını öngörüyorum çocuklarımız bilincsiz bir beslenmeyle karşı karşıya okul kantinlerinde hijyen diye bir şey yok çok pis lütfen sık sık denetleme yapılsın çoğu kantin spot mal satıyor ve tarihi geçmiş ürünleri hiç aldırış etmeden satıyor lütfen duyarlı olalım ve denetlemeleri hızlandıralım saygılar....