7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Okul kantinleri sıkı denetimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, okul kantinlerini denetliyor. Denetimlerde, kurallara uymayan kantin işletmecileri uyarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir doktor ve Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir gıda mühendisi, okul kantinlerini denetliyor. Denetimlerde 29 kantin kontrol edildi. Sağlıklı ürün kullanılıp kullanılmağı ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı.

İŞLETMECİLER UYARILDI

Antalya kent merkezi ve çevresindeki okullarda denetim yapan ekipler, kantinlerde tek tek ürünleri kontrol etti. Sağlık karneleri, iş önlüğü, ecza dolabı, yangın söndürme tüpü, bone, galoş ve eldiven eksikliği kantinlerde görülen aksaklıklar olarak dikkat çekti. Kantin işletmecileri, Tarım Bakanlığı onaylı kapları kullanmaları gerektiği konusunda uyarıldı. Genel temizlik konusunda eksiklikleri olan kantin işletmecilerine de ihtar verildi. Kurallara uyduğu görülen kantin işletmecilerine de teşekkür edildi.

DENETİMLER SÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Yetkilileri, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada çocuk sağlığını yakından ilgilendiren kantin denetimlerinin süreceğini belirtti.

Kantinlerle ilgili eksikliklerin ilgili kurumlara yazılı olarak iletileceğini belirten yetkililer, kantinlerle ilgili şikayetlerin ilk kademe belediyesine veya Büyükşehir Belediyesi 249 50 84 nolu telefona bildirilmesini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?