21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Okul önlerinde denetim arttı

Antalya’nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2008–2009 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilçe merkezinde ve okul önlerinde trafik kontrollerini artırdı.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayas, 2008 - 2009 Eğitim ve Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve Öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sağlamak amacıyla okul giriş ve çıkışlarında gerekli trafik tedbirlerinin alındığı söyledi.

Asayiş ve trafik ekiplerimiz okulların giriş ve çıkış saatlerinde trafik ve asayiş yönünden önlemler alarak Öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren eylemlere karşı korunacak diyen Avas, öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik önlemlerin yanı sıra okulların yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik denetimler yapılacak. Öğrenci yakınları hariç, okul çevresinde yabancı kişiler bulundurulmayacak. Ekiplerimiz güzergahlarındaki okulların öğrenci giriş ve çıkışlarını takip edecek ve okul önlerinde yaşanması olası öğrenci olaylarına karşı gerekli önlemler alınacak. Okulların giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenli bir şekilde dağılımını sağlamak amacıyla trafik akımını keserek gerekli yardımı sağlayacak” dedi.

Öğrenci ve velilerin en çok şikayet ettiği okul önlerindeki araç trafiği akışının düzenlendiğini belirten Ayas, “Trafiğin dışında asayiş ekiplerimiz de sivil olarak okul önlerinde gerekli tedbirleri alıyorlar. Burada velilerimize de çok iş düşmektedir. Velilerimiz evlatlarına gerekli ikazları yapmalı. Çünkü eğitim aileden başlıyor. Öğrencilerimizin huzur içinde okullarına gidip gelmeleri için polis olarak bizim ne gerekiyorsa fazlasıyla yapacağız. Amacımız ilçede eğitim ve öğretimin sıhhatli şekilde yürütülmesidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?