22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Okul servisi sürücüleri uyarıldı

OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİ UYARILDI

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı, taşımalı eğitim nedeniyle öğrenci taşıyan okul servisi sürücülerine uyarılarda bulundu.

Korkuteli Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz ve tarşımalı araç sürücülerininin katıldığı toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, araçlarında öğrenci taşırken sivil yolcu alan sürücülere uyarılarda bulundu. Uğurlu, “2010-2011 Eğitim Öğretim yılı başladı. İlçemize köylerden taşımalı olarak öğrencilerimiz gelecek. Araçlarda öğrencilerimiz dışında farklı kişiler olmayacak.Kanun ve yönetmelik bize ne diyorsa biz uygulamak zorundayız. Taşıma başlı başına bir sektör işi. Taşımayı yaparken öğrencilerimizin rahat huzur içersinde okula gidip gelmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz koltuklarında rahat oturacaklar. Çocuklar sürücülerin hal ve hareketlerinden etkilenmektedir. Çocuklar teyp kasetine benzer. Büyüklerin konuştuklarını teyp gibi çeker. Bu sebeple sürücüler kılık kıyafetiyle ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olacak ve araçlarına sivil yolcu almayacaklar” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ SİZLERE EMANET

Servis sürücülerinin öğrencilere sahip çıkması gerektiğini belirten Korkuteli İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz ise yaptığı konuşmada, “Geleceğimiz olan çocuklarımız sizlere emanet. Trafik kurallarına mutlaka uyun. Araç durmadan kapıları açmayın. Takip mesafesine dikkat edin. Sizlerden tek isteğimiz eğitim döneminde öğrencilerin rahat ve huzurlu bir şekilde okullarına gidip gelmeleridir” ifadelerini kullandı. Sürücüleri kurallara uymaları konusunda da uyaran Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, “Öğrenciler sizleri örnek alıyor. Araç kullanırken çok dikkatli olmalısınız. İlk olarak servislere öğrencilerden başka kimsenin binmesine izin vermeyin. Araç muayenelerine önem verin. Bilinçli muayene yaptırın. Alkollü iken kesinlikle araç kullanmayın. Hız ihlallerine dikkat edin. Sürücü belgesiz ve belgesi yetersiz araca binmeyin. Taşıt kullanma sürelerine uyun. İhaleye hangi plakayla girdiyseniz, onunla taşımacılık yapın. Emniyet kemerinizi takın. Araç kullanırken, telefonla konuşmayın. Kötü alışkanlıklara dikkat edin ve kesinlikle sigara içmeyin” diye konuştu.

SERVİS ARAÇINDA BULUNMASI GEREKENLER

Sorumluluk alanında yapılacak olan kontrollerde, bu araçları işleten şahısların uyması gereken kuralların ve araç üzerinde olması gereken donanımlar ve belgelerin her zaman hazır olacağını söyleyen Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, araçların arkasında ‘Okul Taşıtı’ yazısı kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak ile öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 santimetre çapında kırmızı ışık veren ‘Dur’ yazılı lambanın bulundurulması gerektiğini bildirdi. Kaygusuz ayrıca, araç camlarının sabit, kapıların ise sürücü tarafından açılıp kapanacak şekilde otomatik olması, her öğrenci için bir emniyet kemeri bulundurulması gerektiğini söyledi.

OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİ UYARILDI
OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİ UYARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 18:03:02
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 18:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?