8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Okul sorunu çözüldü

Kepez’e 11 tane okul yapılmasına yardımcı olan Başkan Öner, 2007–2008 eğitim öğretim yılının açılışında Çankaya Mahallesi’nin okul sorununu. da çözdü Başkan Öner, Vali yüksel ile birlikte okulun yapılacağı araziyi inceledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, beldenin okul sıkıntısını çözmeye devam ediyor. Kepez’e 11 tane okul kazandırılmasına yardımcı olan Başkan Öner, 2007–2008 eğitim öğretim yılının ilk günü, Çankaya Mahallesi’ne ilköğretim okulu yapılmasını da sağladı. Öner, hayırsever Ali Uyaroğlu’nun, daha önce cami kazandırdığı Çankaya Mahallesi’ne, büyük ihtiyaç duyulan ilköğretim okulunu yapacağını söyledi.

Antalya’da 2007–2008 eğitim öğretim yılının açılış töreni, Erenköy Mahallesi’nde İbrahim Doğaner İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Törene, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin ardından Vali Yüksel, Türel ve Öner ve Hayırsever Ali Uyaroğlu ile birlikte, okul alanını incelemek için Çankaya Mahallesi’ne gitti. Yüksel ve beraberindekiler ilk olarak yapımı devam eden Hacı Ali Uyaroğlu Camii’nde incelemelerde bulundu. Başkan Öner, yapımına başladıkları caminin çevre düzenlemesini kısa bir zaman içerisinde bitireceklerini belirtti.

Daha sonra heyet, hayırsever Ali Uyaroğlu’nun maddi desteği ile yapılacak olan ilköğretim okulunun arazisini inceledi. Vali Yüksel, “Sayın Uyaroğlu, bu bölgedeki caminin yapılmasına da büyük destek verdi. Şimdi de mahalleye bir tane okul kazandıracak. Alternatif yerleri inceledik. Önümüzdeki hafta, okulun yapılmasıyla ilgili protokolü imzalayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Öner de, eğitim-öğretim yılının açılış günü, Çankaya Mahallesi’ne okul yapılmasını sağlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Öner, “Sayın Valimizin gayretleri ile Kepez’e 11 tane okul kazandırdık. Çankaya Mahallemiz de okula büyük ihtiyaç duyuluyordu. Bu mahallede oturan çocuklarımız, 5 km yürüdükten sonra başka bir mahallelerdeki okula gidebiliyorlardı. Yerel yönetim olarak okul alanını belirledik. Hayırsever Sayın Ali Uyaroğlu’nun daha önce cami kazandırdığı mahallenin okul sorununu çözmek istemesi de bizleri mutlu etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?