7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Okulda Adnan Hoca krizi

ADNAN Hoca adıyla bilinen Adnan Oktar'ın ‘Harun Yahya’ adıyla evrim teorisine karşı hazırladığı 764 sayfalık ‘Yaratılış Atlası’ adlı kitabının Antalya'daki okullara kargo yoluyla gönderilmesi, eğitim camiasının tepkisine neden oldu.


Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, düzenlediği basın toplantısında evrimin bilimsel bir teori olmadığı görüşünü savunan ve bunu görsel malzemelerle desteklemeye çalışan ‘Yaratılış Atlası’ adlı kitabın, Türkiye genelinde bazı lise öğretmenlerinin adına kargo ile gönderildiğini söyledi. Zeybek, Antalya'da görev yapan biyoloji ve felsefe öğretmenlerine de 28x38 santimetre ebadında, birinci hamur kağıda basılı, 764 sayfa ve 6.3 kilo ağırlığındaki kitabın gönderildiği kaydetti.

ÇELİK TEŞVİK ETTİ İDDİASI

Kadir Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sözkonusu kitabın Türkiye genelinde bazı lise öğretmenlerine dağıtımını teşvik ettiğini ileri sürdü. Bakan Çelik'in ‘okullarda hem evrim hem de yaratılış kuramı öğretilsin’ önerisini anımsatan Kadir Zeybek, “Kamuoyunun tepkisiyle okullara müfredat yoluyla yaratılış safsatasını sokmayı başaramayan AKP'li Milli Eğitim Bakanlığı, bu işi Harun Yahya takma adlı şahsa ihale etmiş görünmektedir” dedi.

Kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı Fransa'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sakıncalı bulunduğunu vurgulayan Zeybek, “Tamamen safsataya dayanan, görsel ögelerle desteklenerek inandırıcı kılınmaya çalışılan bu atlasın okullara girişi derhal engellenmelidir” dedi. Zeybek, kendilerine atlas gönderilen lise öğretmenlerini de, bu kitabı iade etmeye çağırdı.

Zeybek, Eğitim-Sen'e öğretmenlerce ulaştırılan iki atlası, posta yoluyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bilgi edinmesi amacıyla Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'e gönderdi.

‘KABUL ETMEYİN’

Milli Eğitim Müdürlüğü okullara bir yazı yazarak, sözkonusu kitaplarla ilgili okul müdürlüklerini uyardı, kitabın kabul edilmemesini istedi. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okullara gönderdiği yazıda, yazar Harun Yahya'nın ‘Yaratılış Atlası’ adlı kitabının posta yoluyla gönderildiği duyumlarını aldıklarını bildirerek, şunları kaydetti: 

“Talim Terbiye Kurulu kararı olmayan, Tebliğler Dergisi'nde tavsiye duyurusu yapılmamış ve müdürlüğümüzce izin verilmemiş yayınların okul müdürlüklerince kabul edilmemesi, bu tür durumlarla karşılaşılması halinde müdürlüğümüze ivedi olarak bilgi verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemli rica ederim.”

DHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 19:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?