8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Okuldaki ‘David Beckham'a sansür

ANTALYA'da yeni yapılan Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi'nde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanı Emin Uyanık, okulun zemin katında, dövmeli David Beckham fotoğrafı bulunan meşrubat dolabını görünce sinirlendi. Okul yönetimi, fotoğrafı kağıtla kapattı.

Antalya Milli Eğitim Müdülüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanı Emin Uyanık, bugün öğleden sonra, eğitim öğretime bu yıl başlayan ve işadamları tarafından Organize Sanayi Bölgesi'ne ara eleman yetiştirmek üzere yaptırılan Endüstri Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Uyanık, kantinin girişinde yer alan meşrubat dolabını görünce sinirlendi.

İlköğretim Müfettişleri Başkanı Uyanık, futbolcu David Beckham'ın sağ omuzunda kadın figürlü melek dövmesi ve üzerinde bela karşısında anlamına gelen ‘In the face of Adversity’ yazan reklam afişine tepki gösterdi. Emin Uyanık, kantin görevlilerine talimat vererek reklamın üzerinin hemen kapatılmasını istedi. Kantin görevlileri göterilen tepkiye şaşırırken, hemen kağıtlarla Amerika'nın Los Angeles Galaxy ve İngiltere Milli Takımı'nda forma giyen Beckham'ın resminin bulunduğu afişi kapattı.

Kantin görevlileri, “Bize verilen talimatı yerine getiriyoruz, açık birşey yok ama Milli Eğitim'in yetkilisi kapatmamazı istedi, biz de kapatıyoruz'' dedi. İlköğretim Müfettişleri Başkanı Emin Uyanık, “Evet afişin üzerini kapatılması talimatını ben verdim. Bir öğrenciye yakışıyor mu böyle bir dövme? Okul ortamına yakışıyor mu böyle bir fotoğraf?'' diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 11:16:58
Güncelleme :27 Eylül 2007 Perşembe 11:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?