1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Okullar dezenfekte edildi

ANTALYA'DA OKULLARA DOMUZ GRİBİ DEZENFEKTESİ

Ülke genelinde görülen H1 N1 virüsünün Kemer'de yayılmasını önlemek amacıyla GATAB (Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği) harekete geçti. 15 gün önce GATAB ekibi tarafından 22 okulda dezenfekte çalışması yapılırken hafta sonu okullar yeniden ilaçlandı.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, ilaçlamanın 3 kez yapılacağını belirterek önümüzdeki günlerde yeniden ilaçlama yapacaklarını söyledi.

Beldibi'nde başlayarak Göynük, Kemer, Çamyuva, Tekirova, Ulupınar ve Çavuşköy'de bulunan tüm okulların derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe, oyun alanları ve bütün müştemilatı ikinci kez dezenfekte edildi.

Dezenfekte çalışmalarının hafta sonu iki gün sürdüğünü söyleyen GATAB Başkanı Yusuf Üras, "8 kişiden oluşturduğumuz ekiplerimizle tedbir olarak öğrencilerin ellerinin değdiği ve değebileceği her yer titizlikle dezenfekte edildi" dedi.

Başkan Üras, dezenfekte çalışmaları sırasında geniş spektrumlu gram pozitif ve gram negatif bakterilere, sporlara, mantarlara, virüslere ve alglere karşı etkin, kolloidal gümüş ve stabilize edilmiş hidrojen peroksit içeren ürünler kullanıldığını sözlerine ekledi.

ANTALYA'DA OKULLARA DOMUZ GRİBİ DEZENFEKTESİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:33:03
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?