1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Olay cami derneğe satıldı

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde, 20 metrekarelik alana sahip hissedarı hissesini devretmediği için satışa çıkarılan Eyüp Sultan Camii'ne dernek haricinde talipli çıkmayınca cami derneğe satıldı.

İlk ihalesi 6 Mayıs tarihinde yapılan ve 6 milyon 710 bin 840 TL satış değeriyle açık artırmaya çıkan caminin bu ihalesine katılım olmayınca ikinci ihaleye çıkıldı. İkinci ihaleye 2 milyon 684 bin 500 Tl bedel ile katılan Göynük Camileri ve Kuran Kursu Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneğinin haricinde katılım olmayınca ihale dernekte kaldı. Derneğin ikinci Başkanı Rüştü Ertan, arsanın yüzde 99'luk kısmının kendilerinde olduğu için yüzde 1'lik kısmı ödeyeceklerini söyledi.

Kemer Sulh Ceza Mahkemesi'nce ihaleye çıkarılan caminin ihalesinin ardından İkinci Başkan Rüştü Ertan bir açıklama yaptı. "Caminin yapımı için diğer hissedarlardan tapularını almamıza rağmen 20 metrekarelik yeri olan Sait Kaplan yerini devretmeyeceğini belirterek mahkemeye gitti" diyen Ertan, yapılan ilk ihalede alıcı çıkmadığını söyledi.

Ertan, şöyle konuştu: "Yapılan ikinci ihaleye de dernek haricinde katılım olmayınca ihale bizde kaldı. Yüzde 99'luk kısmı derneğin olduğu için kalan yüzde 1'lik rakamı ödeyeceğiz. Şükürler olsun camimizde yaşanan sorun giderildi."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?