7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öldüren sürücüyü DNA belirledi

Antalya’da geçen yıl 2 günlük evli çiftin öldüğü kazada, otomobili kullanan sürücünün yaralı kurtulan 3 kişiden biri olduğu DNA testiyle saptandı. Suçunu itiraf eden sürücü, kazadan bir yıl sonra tutuklandı.

ANTALYA’DA geçen yıl 24 Ocak’ta uçağa yetişmek için kaygan yolda aşırı hız yapan otomobil, elektrik direğine çarptı. Kazada iki gün önce evlenen 22 yaşındaki Zeynep Güler ile aynı yaştaki eşi Hasan Güler yaşamını yitirdi. Araçta bulunan Zekeriya Erol (23), Gürkan Ergüven (28) ve Havva Günebakan (20) ise yaralı olarak hastanede tedaviye alındı.

Kazadan sonra karakolda ifade veren gelinin kız kardeşi Havva Günebakan ile yaralılardan Zekeriya Erol, aracı ölen Hasan Güler’in kullandığını söyledi. Aynı araçta bulunan ve yaralı olarak kurtulan Gürkan Ergüven ise, direksiyonda Zekeriya Erol’un olduğu yönünde ifade verdi. Otomobilden alınan kan örnekleri 1’den 5’e kadar numaralanarak Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi.

Yapılan testlerde sürücü koltuğundaki 1 numaralı kan iziyle 4 numaralı kan olarak gönderilen Zekeriya Eroğlu’nun kan örneği birbirini tuttu. Ancak numaralama sırasında yapılan bir hata yüzünden savcı, listede kan örneğinin ölen damat Hasan Güler’e ait olduğunu sanarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

BABANIN DİKKATİ

Ölen Zeynep Güler’in babası Remzi Günebakan, savcının kararına rağmen işin peşini bırakmadı. Günebakan, avukatı İbrahim Yıldız aracılığıyla Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme delilleri inceleyerek maddi hatayı kabul etti ve yeniden yargılama yapılması için dosyayı Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Kazadan 1 yıl sonra tutuklanan Zekeriya Erol, aracı kendisinin kullandığını itiraf etti. Erol, "Aracı kullanan bendim. Hasan Güler öldüğü için onun kullandığını söyledim. Belki kurtulurum diye düşündüm" dedi. "Bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlaması ile tutuklanan Zekeriya Erol, cezaevinde karar duruşmasına çıkacağı günü bekliyor.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2007 Cumartesi 08:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?