1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Olimpos'ta yaralar sarılıyor

OLİMPOS BELDESİNDE YARALAR SARILIYOR

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos'ta sel afetinin yaraları sarılıyor. Sel baskınının yaşandığı bölgede Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) ekibi iki gündür çalışıyor.

Kumluca'ya bağlı Beşikçi köyü ve Olimpos tatil beldesi sel sularından hasar görmüştü. Beşikçi köyünde 500 dönüm serayı ve 50 evi su basmıştı. Olimpos'ta köyün içinden geçen derenin taşması sonucu bazı restoranları ve bungalovları su basarken dere kenarına park edilmiş bazı otomobiller denize sürüklendi. Afet bölgesine ilk müdahale GATAB ekibi, Tekirova ve Adrasan belediye ekiplerinden geldi. 150 kişilik GATAB ekibi, Olimpos'da gece geç saatlere kadar çalışırken bugün de aynı ekip çalışmalarını sürdürüyor.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, sabah saat 05:00 sularında başlayan sağanak yağmur nedeniyle Olimpos beldesi içerisinden geçen derenin taşarak etrafında bulunan bungalovlar ve restoranlara zarar verdiğini söyledi. Yaşanan sel felaketinden sonra GATAB'tan 150 kişilik bir ekip ile Tekirova Belediyesi'nden de oluşturdukları ekiple olay yerine intikal ettiklerini belirten Üras, "İş makineleri ile çalışmaları sürdürdük. Ekiplerimiz gün boyunca sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara yardımda bulunacaklar" dedi.

Sel felaketinin sona erdiği Olimpos'ta, yarından itibaren hasar tespit çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

OLİMPOS BELDESİNDE YARALAR SARILIYOR
OLİMPOS BELDESİNDE YARALAR SARILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:10:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 14:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?