22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ölü yunusla hatıra fotoğrafı

Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde denizde bulunan ölü yunus balığı, sahil güvenlik ekipleri tarafından alınarak plaja çıkartıldı. Plajdaki turistler, ölü yunus ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konaklı beldesi Doğanay Oteli sahilinde turistler tarafından denizde görülen ölü yunus balığı, olay yerine çağrılan sahil güvenlik ekipleri tarafından kuyruğuna ip bağlanarak iskeleye getirildi. Konaklı Belediyesi itfaiye ekipleri ipe bağlı yunusu çekmekte zorlanınca ekiplerin yardımına turistler yetişti. Turistlerin yardımı ile plaja çekilen balığın başına toplanan onlarca turist, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaklaşık 3 metre boyundaki yunus balığı, plaja gelen kepçe ile alınarak çöplük yanında kazılan boş çukura gömüldü.

Balığı denizde ilk gören Kırgızistanlı turist Melis Borubay, "Önce fok balığı sandık. Sonra bazı arkadaşlarımızla yanına kadar yüzünce yunus olduğunu anladık. Durumu büfe çalışanlarına söyledik ve sahil güvenlik ekipleri geldi" dedi.

Büfede çalışan Mustafa Karataş ise, ilk kez plaja bir yunus balığı vurduğunu söyleyerek, "Burada balıkçılar ağ atıyorlar. Onların ağlarına takılıp ölmüş olabilir" diye konuştu.

Ölü yunusu kepçe ile aldıklarını belirten itfaiye eri Selman Arınç, "Çöplük kenarında bulunan boş araziye çukur kazdık ve buraya gömdük" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2012 Perşembe 16:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?