1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ölüm jetskide geldi

Antalya Side'de bir su sporları şirketinde çalışan 25 yaşındaki genç, jetskiyle gezerken önüne çıkan kişiye çarpmamak için direksiyonu kırınca kafasını jetskiye çarptı ve boğularak hayatını kaybetti.

Olay, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde meydana geldi. Özel bir su sporları merkezinde çalışan 25 yaşındaki Tolga Şahin isimli genç, dün gösteri amacıyla jetskiyle denize açıldı. Bir süre deniz üzerinde şov yapan Şahin, karşısına denizde yüzen bir kişi çıkınca direksiyonu kırdı.

Yaptığı ani manevra sonucu dengesini kaybeden genç, düşerken kafasını jet skiye çarparak bayıldı ve boğularak hayatını kaybetti. Olayın ardından sahil güvenlik ekiplerine bağlı dalgıçların yaptığı aramada 25 metre derinlikte genç sporcunun cesedine ulaşıldı. Kıyıya çıkarılan Şahin'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Ölümden son anda kurtulan ve kazanın ardından şoka giren Ahmet Hakan Şengülen isimli vatandaş ise Manavgat Devlet Hastanesi'nde kontrol edildikten sonra taburcu edildi. Boynunda hafif ağrı bulunduğu öğrenilen Şengülen'in jandarmaya verdiği ifadede, "Kıyıdan yaklaşık 150 metre açıkta yüzüyordum. Jetski geldiğini fark etmedim. Bir anda karşıma çıkınca korkuya kapıldım. Jetskide bulunan 2 kişi denize düştü. Hemen kıyıdan müdahale edildi" dedi.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden Tolga Şahin'in kaza esnasında yalnız olmadığı öğrenildi. Sahilden yaklaşık 150 metre açıkta meydana gelen kazada Şahin'in arkasında oturan genç bir kızın suya düştükten sonra yüzerek karaya çıktığı ve yaşanan panik arasında ortadan kaybolduğu belirtildi. Jandarmanın olay ile ilgili incelemesi sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?