1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ömer Ulusoy'a tahliye çıkmadı

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde geçen Nisan ayında çıkan olaylardan sonra tutuklanarak cezaevine konan Ömer Ulusoy'a yine tahliye çıkmadı.

Olaylardan sonra tutuklanan Ömer Ulusoy, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Öğrenci Yurdu'nda karşıt görüşlü öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davanın 8'nci duruşması, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü.

Duruşmaya, olaylar sırasında tabancayla havaya 9 el ateş açan Ömer Ulusoy katıldı. Ulusoy, cezaevi aracıyla saat 10.00 da geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Duruşmaya takım elbise ile gelen Ömer Ulusoy ile 44 tutuksuz sanıktan Tahir Kara ve Yasin Çakmak ile avukatlar katıldı.

Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar, mahkeme heyetine daha önceki tahliye taleplerini yinelediklerini belirtti. Atasayar, mahkemeye, Yargıtay 1. Ağır Ceza Dairesi'nin benzer bir olayla ilgili verdiği kararı örnek olarak sundu.

Duruşmada konuşan Yasin Çakmak da, kamu malına hiçbir şekilde zarar vermediklerini belirterek üzerine atılan suçlamaları reddetti. Avukatlar, olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Duruşma heyeti kararı daha sonra değerlendireceklerini belirtti.

Yine mart ayında üniversite karşısındaki Antalya Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin bıçaklama olayını davaya dahil etmeyen mahkeme heyeti, yaklaşık yedi dakika süren dava sonucunda Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 23:52:41
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 00:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?