1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ömer Ulusoy'a yine tahliye yok

Akdeniz Üniversitesi'nde geçen yıl Nisan ayında karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Davaya bir yıl sonra ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu da dahil edildi.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde 4-6 Nisanda, karşıt görüşlü öğrenciler ve dışarıdan gelen kişiler arasında yaşanan olaylarla ilgili davanın devam duruşması bugün Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

Kredi Yurtlar Kurumu vekili Av. Reyha Çakar ile sanıklar Ömer Ulusoy ve tutuksuz yargılanan Ahmet Ç. ve bir kısım sanık müdafileri Av. Münip Ermiş, Av. Nusret Gülgöz, Av. Süleyman Kızıl salonda hazır bulundu.

Heyet değişikliği nedeniyle eski tutanakların okunmasıyla başlanan davada, tabanca hususunda adli tıp kurumundan müzekkere cevabı gelmedi ve sanık Ömer Ulusoy, önceki savunmasını tekrarladı.

Yaklaşık 4 dakika süren davada keşif talebinin daha sonra değerlendirilmesine, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun davaya katılmasına, olay günü çekilen görüntülerin izlenmesine ve sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluğunun devamına karar verildi.

Duruşma 12 Mayıs 2009 tarihine ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:03:01
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 13:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?