7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Omuz atma cinayeti'nde karar

ANTALYA'da 2 yıl önce omuz atma tartışması yüzünden çıkan kavgada 26 yaşındaki Bora Ozan Yılmaz'ı tabanca ile öldüren, arkadaşı Kemal Koçgin'i ise ağır yaralayan 26 yaşındaki Bilal Ceylan ile onu adam öldürmeye azmettiren aynı yaştaki Savaş İn ve 27 yaşındaki Ali Yalçın'ın yargılandığı dava sona erdi. Cinayeti işleyen Bilal Ceylan'a toplam 32.5 yıl, Savaş İn ile Ali Yalçın'a ise 14'er yıl 7'şer ay hapis cezası verildi.

2005 yılı Mayıs ayında Kaleiçi'ndeki bir bardan çıkan Bora Ozan Yılmaz ile Kemal Koçgin, dar bir sokakta karşıdan gelen gruptan Ali Yalçın ile çarpıştı. İki genç arasında çıkan tartışma büyüyünce, Ali Yalçın'ın arkadaşları Bilal Ceylan ve Savaş İn de kavgaya karıştı. İddiaya göre, Ali Yalçın “Sıkın lan şunlara” diyerek cinayete azmettirdi. Bunun üzerine Bilal Ceylan belinden çıkarttığı ruhsatsız tabanca ile Bora Ozan Yılmaz ve arkadaşı Kemal Koçgin'e kurşun yağdırdı. Yılmaz hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Ağır yaralanan Koçgin ise daha sonra sağlığına kavuştu. Olaydan sonra kaçan 3 zanlının kimliklerini belirleyen polis, azmettirici Ali Yalçın'ı Burdur'da saklandığı evde, Savaş İn ile Bilal Ceylan'ı ise cinayet silahıyla birlikte Antalya'da yakaladı. Bilal Ceylan'ın adam öldürme, gasp, hırsızlık, yağma, ırza geçme gibi 39 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu, Ali Yalçın'ın yine aynı suçlardan 10 ayrı sabıkasının olduğu tesbit edildi. Zanlıların ayrıca Kaleiçi ve Burhanettin Onat Caddesi üzerindeki 3 ayrı işyeri kurşunlama olayından da arandığı belirlendi.

SON DURUŞMA

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında, Bilal Ceylan'a ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 20 yıl, ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ceylan toplam 32 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Cinayete “Sıkın lan şunlara” diyerek azmettirdiği iddia edilen ve müebbet hapis istemiyle yargılanan Ali Yalçın ile olaya karışan diğer zanlı Savaş İn'e ise ‘cinayet ve adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarına yardım etmekten 14'er yıl 7'şer ay hapis cezası verildi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 13:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?