1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Önce kendi organlarını satmışlar

Antalya'da internet üzerinden organ ticareti yapmaktan gözaltına alınan 2'si kadın 11 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Çete liderinin, kendisinin ve eşinin böbreğini satarak organ ticaretine başladığı belirlendi.

Antalya'da maddi durumu kötü olan kişilerden 16 bin TL ile 20 bin TL arasında böbreklerini alıp, internet üzerinden 50 bin TL'ye satan organ çetesine yönelik 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 11'i sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartılan 11 zanlı gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, 2 kadın zanlının adliyeye getirilirken ağladığı gözlendi.

Antalya, Adana, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Osmaniye, İzmir, Sakarya ve Muğla'da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan zanlıların internet üzerinden birbirleriyle bağlantı kurdukları ve Antalya'da bir pansiyon kiralayarak, burada toplantılar yaptıkları öne sürüldü.

Çetenin maddi durumu kötü olan ailelerden böbreklerini 16 bin ile 20 bin TL arasında satın aldıkları ve etik kurulu onayından geçmesi için noter onaylı 'kendi isteğimle böbreğimi veriyorum' şeklinde yazı aldıkları tespit edildi. Çete lideri Nuri S. ve ismi açıklanmayan eşinin de böbreklerini sattıkları öğrenildi.

Nuri S.'nin böbreğini satarak kendisine bir restoran açtığı ve Antalya'da bir pansiyon kiralayarak böbreklerini satın aldıkları kişileri burada konaklattığı belirlendi. Çetenin ekonomik krizden etkilendiği, yüksek miktarlara yaptıkları organ nakli ticaretini kriz nedeniyle alıcı bulmakta zorlandıkları için 50 bin TL'ye düşürdükleri iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılara TCK'nın 91/3 maddesinden 'organ ve doku satışına aracılık ve satmak' suçundan işlem yapılacağı bildirildi. Operasyon kapsamında nakil olmuş 35 hastanın da ifadesine başvuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayadcan Hido Binumut IP: 85.110.241.xxx Tarih : 17.06.2009 16:13:15

Bunlar Türkiye deki çetenin Milyonda biri,Hala Binlerce On Binlerce Kayhıp Çocuklarımız gençlerimiz var.Derhal devlet ve STÖ leri medya ile birlikte Kayıp Çocuklarımızın akıbetini açığa çıkartmak için elele vermelidir.