22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öner, trafik eğitim parkını denetledi

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, yapımı büyük oranda tamamlanan trafik eğitim parkında, çocuklara, akülü araçlarla uygulamalı trafik eğitimi verileceğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 4 yılda 103 park yaparak, yeşil bir kent oluşturduğu çocuklara eğitim parkı yapıyor. Başkan Öner, bedensel engelli parkından sonra ikinci eğitim amaçlı parkı da Antalya’ya kazandırıyor.
Yeşiltepe Mahallesi, Sakarya Caddesi’nde 3 dönüm alan üzerinde inşasına başlanan trafik eğitim parkı büyük oranda tamamlandı.

Çocuklar, uzmanlar eşliğinde, trafik işaretlerinin yer alacağı parkta, akülü araçlarla trafik eğitimi alacak. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, trafik eğitim parkında devam eden çalışmaları denetledi. Öner, 4 yılda 471 bin metrekare alanda 103 parkla yeşil bir kent bırakmak için çalıştıkları çocukların, toplumsal konularda da eğitilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Türkiye’nin canını yakan trafik canavarı ile eğitimle başa çıkılabileceğinin altını çizen Başkan Öner, ülkemizin kanayan yarası trafik konusunda çocukları eğitmek amacıyla bu parkı yaptıklarını söyledi.

Parkın büyük oranda bitirildiğini belirten Öner, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapımına başlanan park, büyük oranda tamamlandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, bu parkta çocuklarımıza, akülü araçlarla, uygulamalı trafik eğitimi verilecek. Trafik levhalarının bulanacağı parkta, çocuklar trafik kuralları konunda bilinçlendirilecek. Bu parkla, trafik kurallarının öğretilmesine katkıda bulunmuş olacağız“ şeklinde konuştu.

Çocuklar uygulamalı şekilde trafik eğitimi alacağı parkta, mini yol ve sinyalizasyon ve trafik levhaları yer alacak. Çocuklar, akülü arabalarla parkta, trafik kurallarını öğrenecek. Parkın içerisine kulübe şeklinde temsili olarak hastane, polis merkezi, okul, PTT gibi kamu kurumları da bulunacak. Böylece çocuklar, kamu kurumlarının bulunduğu alanlarda hangi trafik kurallarının uygulandığını görmüş olacak. Fitness aletlerinin de yer alacağı parkta, çocuk oyun alanı da bulunacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 11:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?