22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öner'den güreş daveti

Geçtiğimiz hafta yağmur nedeniyle ertelenen Kepez Belediyesi'nin, yağlı pehlivan güreşlerinin dördüncüsü, 13 Nisan Pazar günü Kepez Belediyespor Tesisleri'nde yapılacak.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Türkiye'nin tanınmış 36 başpehlivanın katılacağı 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Antalyalıları davet etti.
Pehlivanlar diyarı Antalya, Kepez Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği yağlı pehlivan güreşleri ile Kırkpınar heyecanını yaşayacak.

6 Nisan'da yapılacağı açıklanan Kepez Belediyesi'nin 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri, yağmur nedeniyle bir hafta sonraya ertelenmişti. Kırkpınar tadındaki yağlı pehlivan güreşleri, 13 Nisan Pazar günü, Karatay Lisesi yanındaki Kepez Belediyespor Tesisleri'ndeki futbol sahasında yapılacak. Sezonun ilk yağlı pehlivan güreşlerine, 36 başpehlivanın yanı sıra farklı boylarda 500'e yakın pehlivan katılacak.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına düzenlenen 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Antalyalıları davet etti. Geçtiğimiz Pazar günü yağmur nedeniyle güreş etkinliğini ertelediklerini anımsatan Öner, "Meteorolojinin yağmur uyarısı nedeniyle 6 Nisan'da yapacağımızı duyurduğumuz güreş etkinliğini 13 Nisan tarihine ertelemekzorunda kaldık. Hava muhalefeti olmaması halinde 4.İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni 13 Nisan Pazar günü gerçekleştireceğiz" dedi .

Öner, bu yıl da Türkiye'nin tanınmış başpehlivanlarının katılımıyla Antalyalılara, Kırkpınar tadında güreş şöleni izlettireceklerini belirtti. Başkan Erdal Öner, şunları söyledi: "4.İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne, geçtiğimiz yılki güreşlerin başpehlivanı Osman Aynur, 2. Mustafa Kemal Karaboğa ile Ahmet Taşçı, Mehmet Yılmaz, Kenan Şimşek gibi 36 başpehlivanın yanı sıra çeşitli boylarda 500'ün üzerinde pehlivan katılacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına ve ata sporumuza destek vermek amacıyla başlattığımız yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl dördüncüsünü yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatan ve bayrak için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ata sporumuz güreşe hizmet edip ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Artık Kepez'de, Kırkpınar heyecanında yağlı pehlivan güreşleri yapılıyor. Türkiye'nin başpehlivanları Kepez er meydanında buluşuyor. Geçtiğimiz yıl şenliği 10 bine yakın kişinin izlemesi ne kadar doğru bir hizmet yaptığımızın kanıtıdır. Bu yılki güreşlerimizi 15 bine yakın kişinin izleyeceğini tahmin ediyoruz. Antalyalıları, Pazar günü yapacağımız Kırkpınar heyecanı tadındaki güreş etkinliğimize davet ediyorum."

Güreş ağasına ve başpehlivana takdim edilen altın kemerin bu yıl 2. kez verileceğini dile getiren Başkan Öner, "Altın kemeri, yağlı pehlivan güreşlerimizin üst üste 3 kez ağası olan kişiye ve üç defa başpehlivan olan güreşçiye veriyoruz. Geçtiğimiz yıl, 3. kez ağa seçilen Mahmut Şen, altın kemeri takmıştı. Altın kemerde, Kepez Belediyesi'nin logosunun bulunduğu alanın tamamı altın, diğer kısımlar ise altın kaplamıdır" İfadesini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?