21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öner'den kadınlara karanfil

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bayan personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karanfille kutladı.

Bayan çalışanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karanfille kutlayan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, daha iyi bir gelecek için kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Başkan Öner, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye hizmet binasındaki servisleri dolaşarak, bayan çalışanlarına karanfil verdi. Öner, belediye hizmet binasında bulunan Kepezli kadınların da Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti. Antalyalı ve Kepezli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Erdal Öner, kadınların bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.

“8 Mart insanın hak ve hukuk mücadelesi adına milat kabul edilebilecek sembol bir tarihtir. 8 Mart, Ülkemizde ve dünyada tüm kadınlar arasında deneyimlerin ve tecrübelerin paylaşıldığı bir dayanışma günü haline gelmiştir” diyen Öner, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inkılaplarıyla kadınlarımız, siyasi, ekonomik ve sosyal hayatta birçok hak elde etmiştir. Kazanılan bu haklarla erkeklerle, kadınlar arasındaki eşitsizliğin giderildiği inancındayım. Daha iyi bir gelecek için kadınlarımız, sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta daha aktif olmalıdır.”

Kepez Belediyesi olarak kadınların daha iyi hayat şartlarına kavuşmalarını sağlamak amacıyla ellerinden geleni çabayı gösterdiklerini anlatan Başkan Öner, “Kadınlarımıza el becerileri kazandırmak amacıyla Halk Eğitim Merkezli işbirliği ile kurslar açtık. Kadınlarımızın ekonomik hayatta özgürlüklerini kazanabilmeleri için Avrupa Birliği Projesi kapsamında, istihdama yönelik bir çalışma yapıyoruz. Yine kadınlarımızın yoğun isteği üzerine Antalya’da bir ilkimiz olan fitness parklarımızın sayısını artırıyoruz. Kepez’de, Anadolu’nun birçok kentinden göçle gelen kadınlarımız, sosyal yaşamdan uzak bir hayat yaşıyorlar. Belediye olarak, kadınlarımızın sosyal yaşamda yer almaları için kültürel, ekonomik ve sosyal alanda birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz.”

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 13:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?