22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Öner'den 'kardeş okul' önerisi

İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Milli Eğitim Danışma Kurulu’nu kabul eden Başkan Öner, öğrenciler arasında, kültürel, sosyal ve ekonomik dayanışmanın sağlanması amacıyla Kepez ile diğer bölgelerdeki okullar arasında “kardeş okul” kurulmasını önerdi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya İl Genel Meclis Başkanı Bilal Özgür ile birlikte ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Milli Eğitim Danışma Kurulu’nu ve rehber öğretmenlerini kabul etti.

Milli Eğitim Danışma Kurulu, Kepez’deki ilköğretim okullarının ve Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu’nun sıkıntılarının çözümüyle ilgili aldıkları kararları Başkan Öner’e iletti. Başkan Öner, Danışma Kurulu’nda yer alan öğrencilerinin belediyecilikle ilgili sorularına da cevap verdi.

Öğrencilerin, kendileriyle ilgili sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla bir araya gelmelerinin güzel bir çalışma olduğunu belirten Öner, Milli Eğitim Danışma Kurulu’nun, okullarının çevre düzenlemesinin yapılması isteğine, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bölgemizdeki eğitim kalitesinin artırılması için çalışıyoruz. Yer tahsisiyle, hayırsever bularak, Kepez’e 16 okulun yapılmasını, 2008’de 8 okulun yatırım programına alınmasını sağladık. Yeni okullarla birlikte artık Kepez’de, 30–35 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 30 okulumuzun bahçesine sıcak asfalt döktük. Çocuklarımızı çamur içerisindeki bahçelerden kurtardık.”

Kepez Belediye Başkanı Öner, öğrenciler arasında kültürel, sosyal ve ekonomik dayanışmanın sağlanması amacıyla Kepez ile diğer bölgelerdeki okullar arasında kardeş okullar kurulmasını önererek, “Kardeş okul projesiyle, okullarımızın bilgisayar, kitap gibi küçük ihtiyaçları karşılanır. Okullarımız arasında karşılıklı kültürel etkinlikler düzenlenir. Bu proje ile farklı bölgelerdeki çocuklarımız arasında kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kardeş okul, önerisinin Milli Eğitim Danışma Kurulu’nda değerlendirileceğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Bilal Özgür de, merkezdeki okulların çevre düzenlemesi için 7 milyon YTL bütçeye ihtiyaç duyulduğunu anımsatarak, “ Bu kaynağı, bakanlık, İl Özel İdare, hayırsever iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile çözmeye çalışacağız.” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 11:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?