7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öner'den okul müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mahalle toplantıları hem yaptıklarını, yapacaklarını anlatıyor, hem belde halkının sıkıntılarını dinliyor. Başkan Öner, Habibler Mahallesi ile Kepez Belediyesi’ne bağlanan Ayanoğlu Mahallesi arasında kalan Muammer Aksoy Caddesi’ndeki Yayla Kıraathanesi’nde mahalle toplantısı düzenledi.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı toplantıda Öner, iki mahallenin Vakıflarla ilgili tapu sorununu çözdüklerini söyledi. Tapuların devrinin Kepez Belediyesi’ne yapılmaya başlandığı bilgisini veren Öner, Eylül ayındaki meclis toplantısında konuyla ilgili encümene yetki verilmesinin ardından, tapuların dağıtılmasıyla ilgili işlemlerin başlayacağını kaydetti.


Tapu sorunun çözümü için ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Öner, şöyle devam etti: “Tapu sorununu çözmediğimiz sürece, Kepez’de yaptığımız, yapacağımız hizmetlerin hiçbir anlamı yoktu. Hükümetiz ile yaptığımız ciddi çalışmalar sonucu Vakıflarla ilgili tapu sorununu çözdük. Kepez’deki tapu sonunun çözümü için takas kanununu çıkarıldı. Bu kanun çıkmamış olsaydı, tapu sorunu 20-30 yılda çözülemezdi.”


Varsak Belediyesi’nden kendilerine bağlanan Ayanoğlu Mahallesi sakinleriyle, Nisan ayında yaptıkları toplantıda gündeme gelen okul sıkıntısını çözdüklerini anlatan Kepez Belediye Başkanı Öner, “Toplu Konut İdaresi tarafından Antalya’ya 10 okulun yapılmasıyla ilgili protokol imzalandı. Bu okulların 8’i Kepez bölgesine yapılacak. Yapılacak okulların birinci sırasında bu mahallenin okulu yer alıyor. Size söz verdik ve okul sıkıntınızı çözdük. Şu ana kadar Kepez’e 22 tane okulun yapılmasını sağladık. 8 okulun yatırım programına alınmasıyla da 2020 yılına kadar Kepez’in okul sorunu kalmayacak” diye konuştu.


Öner, göreve geldiklerinde iki olan sıcak asfaltlı mahalle sayısını 27 mahalleye çıkardıklarını hatırlatarak, “27 Mahallemizin kanalizasyonunu, sıcak asfaltını ve kaldırımını bitirdik. 70’in üzerinde büyük parklar yaptık. 3 yılda Kepez’in mahallelerinin sorunlarını tamamıyla çözdüğümüzü iddia etmiyoruz. Yapacak çok işimiz var. Ama Kepez’in önemli sorunlarını büyük oranda çözdüğümüzü söylüyoruz” dedi. Mahalle sakinlerinin sivri sinek şikayetine de Başkan Öner, şu yanıtı vardı: “Geçtiğimiz yıl, sivrisinek var mıydı? Yoktu. O zaman sivrisinekle mücadele yetkisi Kepez Belediyesi’ndeydi. Son 8 ayda mahkeme kararı ile sinekle mücadele yetkisi, mahkeme kararı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Yetki bizden alındığı için sivrisinekle mücadele edemiyoruz” dedi.


Mahallelinin Muammer Aksoy Caddesi’nin ticari alan yapılması isteğine, teknik çalışma yapılacak cevabını veren Öner, 2009 yılında kanalizasyonun gireceği mahallenin imara açık yollarını önümüzdeki aylarda asfaltlayacaklarını, mahalleye iki adet park da kazandıracaklarını dile getirdi. Mahalle toplantısına Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi ve Soner Erkaya da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 14:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?