21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Öner'e esnaftan davullu karşılama

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, sıcak asfalt, yeşil alan ve mülkiyet sorununu çözdüğü, sağlık ocağı ve yatılı meslek lisesi yapılmasını yatırım programına aldırdığı Akdeniz Sanayi Sitesi'ni ziyaretinde esnaf tarafından davulla, zurnayla karşılandı

Başkan Öner, sorunları yerinde görmek ve esnafın dertlerini dinlemek için başlattığı sabah kahvaltıları toplantılarını Akdeniz Sanayi Sitesi'nde devam ettirdi. Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'ndeki esnaf toplantılarını tamamlayan Öner, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Akdeniz Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti. Sanayi esnafı, alt ve üst yapı, mülkiyet ve kamu yatırımı sorunlarını çözen Öner'i ve Çavuşoğlu'nu davul ve zurna ile karşıladı.

Sanayi esnafıyla yapılan kahvaltılı toplantıda Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, Öner'in göreve geldiği günden bugüne sanayi sitesinin hem belediyecilik hem de kamu yatırımı konularındaki sorunlarını çözdüğünü söyledi.

Öztürk, Başkan Öner'in, tapusu Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde olan 100 dönümlük arazi üzerindeki 300 kadar gecekondu işgalini, gecekonduculara 30 dönümlük bir yer tahsisi yaparak sona erdirdiğini de ifade etti. Öztürk, sanayi sitesindeki hurdacıları ve kamyon kasalarını kaldırarak 15 dönümlük bir alanda yaptığı yeşillendirme çalışmasıyla Akdeniz Sanayi Sitesi'ni güzelleştiren Öner'in, Kepez Belediyesi'nin mülkiyetindeki 1,5 dönümlük araziyi de sosyal tesis alanı olarak sanayi sitesi esnafına tahsis ettiğini de açıkladı.

Mehmet Öztürk, Öner'den, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne, yatılı meslek lisesi ve sağlık ocağı, park yapılmasını ve bazı caddelere sıcak asfalt dökülmesi talebinde bulundu.
Sanayi sitesi esnafını birçok kez ziyaret ettiğini anımsatan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, kahvaltılı toplantılarla da bölgeye yaptıkları hizmetleri anlattıklarını, esnafın hem iş yeriyle hem de yaşadığı yerle ilgili sıkıntılarını dinlediklerini ifade etti.

Tapusu Akdeniz Sanayi Sitesi'nde olan 100 dönümlük arsa üzerindeki 300 kadar gecekondu işgali sorununu bitirdiklerine işaret eden Öner, “Sanayi sitesinde, boş arazı olmadığı için yeni dükkan yapma sıkıntısı yaşanıyordu. Bu sıkıntıyı da 100 dönümlük arazi üzerindeki 300 kadar gecekonduyu başka bir alana taşıyarak çözdük. Yaptığımız toplantılar sonucu gecekonducular, tapusu Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde olan 100 dönümlük araziyi boşaltılacak. Gecekonduculara da Hazine'den 30 dönümlük bir yer tahsisi yapıldı. Bir yapı kooperatifince yapılacak olan konutlara, gecekonducuların taşınmasıyla 100 dönümlük araziye de yeni dükkanlar yapılabilecek.” şeklinde konuştu.

Hurdacı ve tabela kirliliğinden temizledikleri Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki 75. Yıl Caddesi'ne yeşil alan kazandırdıklarını anlatan Başkan Erdal Öner, sanayi sitesinin girişlerine yerleştirilen güvenlik kulübeleri ve kartlı geçişle de Akdeniz Sanayi Sitesi'nde, hırsızlık olaylarının azaldığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?