22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Onlar erdi muradına...

Antalya’da düzenlenen toplu nikah töreninde 10 çiftin resmi nikahı kıyılırken, 2 çocuk annesi 8 aylık hamile Ayşe Aruk duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Belediye Başkanı Menderes Türel, Çam Piramit’te açılan Evlilik ve Takı Fuarı’nın ardından, dini nikahlı olup da bugüne kadar çeşitli nedenlerle resmi nikah yaptıramayan 10 çiftin resmi nikahını kıydı.

Çiftlere tek tek mutluluk dileyen Başkan Türel, evlenen çiftlerin masraflarının Büyükşehir Belediyesi’nce karşılandığını söyledi. Nikahın ardından evlilik cüzdanlarını bayanlara veren Türel, Antalya’da dini nikahla yaşayan 678 çiftin önümüzdeki günlerde resmi nikah işlemlerinin kendileri tarafından yapılacağını belirtti.

Nikah töreninde, 5 yıldır evli olan ama resmi nikahları bulunmayan 29 yaşındaki Hasan Köken ve 28 yaşındaki Ayşe Aruk çifti duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Üçüncü çocuğuna 8 aylık hamile olan Ayşe Aruk, "Benim 3 ve 1.5 yaşında Hüseyin ve Özgür isminde iki erkek çocuğum var. Üçüncü erkek çocuğa hamileyim. Bugüne kadar imkansızlıklar nedeniyle resmi nikahımız olmadı. Bu sebeple Suvas’ta bulunan ailemle de görüşmüyoruz. Bana küsmüşlerdi. Dün telefon ettim, resmi nikah kıyacağımızı söyledim çok sevindiler. Başkanımız sayesinde resmi nikah kıydırıyoruz. Doğacak oğlumun ismini Menderes koyacağım" dedi.

Damat Hasan Köken ise daha önce birkaç kez resmi nikah için niyet ettiğini, hatta hazırlık yaptığını ancak evlerinin yanması sebebiyle bir türlü gerçekleştiremediklerini belirterek, "Ben eşime resmi nikah kıyıp gelinlik giydirmeyi zaten istiyordum. Ama belediye bize bu imkanı kısa sürede sağladı. Allah razı olsun" diye konuştu.

Cam Piramit’te kıyılan nikahın ardından hep birlikte pasta kesen gelin ve damatlar, ardından kendileri için özel olarak süslenen otobüsle Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Atatürk Anıtı önünde davul zurna eşliğinde halay çeken gelin ve damatlara bazı turistler de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 16:34:54
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 10:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?