7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Opera sanatçılarının feci sonu

ANTDOB'un koro sanatçısı 36 yaşındaki Gülruh Tokoğlu, koro sanatçısı 39 yaşındaki Filiz Şamiloğlu ve suflöz- sunucu 40 yaşındaki Ümran Özdoğan, dün Serik İlçesi'nin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek amacıyla öğle saatlerinde Akbaş Köyü’ne geldi. 


Zeytintaşı Mağarası'nı gezen opera sanatçıları, ardından Belkıs Beldesi'nde bulunan Köprüçay Barajı’nı görmek istedi. Kemal Gündoğdu’ya ait Konikral Balık Restoran'da yemek yiyen sanatçılar, restoranın önünde duran deniz bisikletine binerek açıldı. Baraj üzerinde tur atmaya başlayan 3 arkadaş, saat 16.30 sıralarında barajın ayaklarını ve akan suyu görmek için şelaleye yaklaştı. 

Gülruh Tokoğlu'nun, “Orası tehlikeli. Gitmeyelim'' önerisine rağmen “Bişey olmaz diyen'' diğer arkadaşları bisikletin yönünü şelaleye doğru çevirdi. Akıntıyla hareket eden deniz bisikleti, suyun yüksekten aktığı yere yaklaşırken bir anda alabora oldu. 3 kadın sanatçı, sürüklenmeye ve akıntılı suyla boğuşmaya başladı.

BİRİNİ KURTARABİLDİLER

Bisikletin alabora olduğunu gören ve kadınların çığlığını duyan çevredeki restoran işletmecileri, yardıma koştu. Akıntıya kapılan Ümran Özdoğan, Gülruh Tokoğlu ve Filiz Şamiloğlu, çevredeki vatandaşlar tarafından karaya çıkartıldı. Özdoğan ve Tokoğlu'nun öldüğü, Şamiloğlu'nun ise nefes alıp verdiği anlaşıldı. Yaralı Şamiloğlu, ambulansla önce Serik Devlet Hastanesi’ne, ardından da Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin travması geçiren Filiz Şamiloğlu'nun hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. 2 kadın sanatçının cesedi ise jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Antalya Devlet Hastanesi morguna konuldu. Deniz bisikletini bulunduran restoranın sahibi Kemal Gündoğdu ise kız kardeşinin düğününde gözaltına alındı.

KÜLTÜR MERKEZİNDE TÖREN YAPILACAK

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Tokoğlu ve Şamiloğlu'nun ailesi Ankara'dan, Özdoğan'ın ailesi ise İzmir'den Antalya'ya geldi. ANTDOB çalışanları, kaza haberiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Bugün Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde cenazeler için tören düzenlenecek. 

ANTDOB'un bekar olan 3 sanatçısı da 28 Mart'ta ilk gösterimi yapılacak olan ‘Ali Baba ve 40 Haramiler’ operasında görev alacaktı. Provalara katılan kadın sanatçıların 3'ü de geçen yıl sahneye konulan ‘Carmen’ operasında başarıyla görev almıştı. Suflöz- sunucu Ümran Özdoğan, son olarak 7 Mart'taki Dünya Kadınlar Günü konserinde sunuculuk yapmıştı.

‘UYARDIK DİNLEMEDİLER’

Köprüçay'daki restoran sahiplerinden Ayhan Gündoğdu, olaya şahit olduğunu belirterek şunları anlattı:
“Opera sanatçısı kadınlar, sık sık gelip restoranlarda yemek yiyordu. Kadınlar, restoran sahibi Kemal Gündoğdu'nun balık kafeslerine ulaşım sağlamak amacıyla kullandığı deniz bisikletiyle açıldı. Biz de çevredeki vatandaşlar da baraja doğru gittiklerini görünce bağırıp uyarmaya çalıştık. Buna rağmen ısrarla şelaleye doğru gittiler. Bir anda barajın olduğu yerde alabora oldular. Hemen suya atlayıp yardıma koştuk. Birini canlı kurtardık. Birini çıkardığımızda ölmüştü. Üçüncüyü ise bir saat sonra bulabildik.'' Bölgede ailesiyle piknik yapan Mehmet Akyol da, “Biz de barajın altında piknik yapıyorduk. Bir anda çığlıklar yükseldi. Bakınca suyun üzerinde 3 kadının çırpındığını gördük. Restorandakiler atlayıp kurtarmak istedi. Birini yaralı çıkardılar, diğer ikisi ölmüştü'' dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 11:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat TÜRK IP: 88.251.26.xxx Tarih : 12.03.2007 20:24:12
Sevgili Ümran!Seni resminden tanımıştım sevgili Gülru bana senden çok sözetmişti,O seni çok seviyordu dolayısıyla O nun sevdiği arkadaşlarını ben de seviyorum ve seni de şahsen tanımasam da sevmiştim.Ve sevgili Gülru seni çook seviyordum,seninle mutlu bir gelecek planlıyordum,sen zamansız aramızdan ayrıldın ve ben seni,o sıcacık sesinle,o sevgi dolu bakışlarınla, şen gülücüklerinle hep yaşayacağım hep kalbimde olacaksın Gülrum......