22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Operasyon zanlılarına sağlık kontrolü

'DÜŞ KAPANI' OPERASYONUNUN ARDINDAN

Kurdukları paravan şirketler aracılığıyla kendilerine para ödeyen yaklaşık 400 kişiyi sigortalı gösterip SGK'yı zarara uğrattığı belirlenen çetenin, bu şirketleri, Elmalı Mahallesindeki bir cafe-bardan yönettiği belirlendi. Gözaltına alınan cafe-bar sahibi çete liderinin aralarında bulunduğu 53 kişi sağlık raporuna çıkarıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Antalya, Burdur, Mersin ve Muğla'da 60 paravan şirket kurularak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) dolandırıldığı yönündeki ihbar üzerine bir çalışma başlattı. Üç ay sürdürdüğü soruşturma kapsamında dün sabah eşzamanlı operasyon başlatıldı. ''Düş Kapanı'' adı verilen planlı operasyonlarda, Antalya'nın Elmalı Mahallesinde cafe-bar işleten çete lideri O.A., kardeşi A.A. ile 4'ü bayan 53 kişi gözaltına alındı. Aralarında muhasebecilerin de bulunduğu 53 kişi,

bugün sabah geniş güvenlik önlemleri altında Antalya Adliyesi'nde sağlık raporuna çıkarıldı. Ayağı kırık olan çete lideri O.A ise değnekleri ile sağlık raporuna çıkarıldı.

Suç örgütü lideri O.A.'nın kurduğu çok sayıda paravan şirketi işletmeciliğini yaptığı cafe-bardan yönettiği belirtildi. Sigortalı gösterilen kişilerden aylık 220 ile 300 TL'ye varan rakamlarda komisyon aldığı öne sürüldü.

'DÜŞ KAPANI' OPERASYONUNUN ARDINDAN
'DÜŞ KAPANI' OPERASYONUNUN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:44:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 18:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?